Přejít k hlavnímu obsahu

Contenders letos čekají velké změny

9. 2. 2019 | 10:32 Overwatch
Overwatch Contenders, druhou nejvyšší soutěž v Overwatchi, letos čekají zásadní změny. O co jde?
Výchozí obrázek

Chcete-li se někdy dostat do Overwatch League, vaše cesta nejspíše povede přes Contenders. Tato nižší soutěž je snad nejlepším možným můstkem do nejvyšší úrovně kompetitivního hraní a to, že z ní bylo týmy z OWL nabráno již devadesát hráčů, to jen potvrzuje. Mimo to by vás Contenders mohly zajímat i proto, že v nich můžete sledovat české hráče – vloni jimi byli dvakrát Exorath a jednou Sardis, nejlepším umístěním bylo semifinále.

Tento rok chce evidentně Blizzard úroveň Contenders ještě o něco zvýšit a přichází tedy se silnými změnami. Jako první se mění samotná struktura turnaje, v každém z osmi regionů nyní budou za rok jen dvě sezóny. Aby se ale vyrovnala ztráta jedné sezóny, budou logicky delší, obě z nich tedy budou sestávat ze čtyř fází. První z nich budou tzv. Trials. Ty budou sloužit jako přechodný turnaj, ve kterém bude bojovat osm týmů o místo v dalších části soutěže.

OWC

Stage 2 pak bude vlastně základní část. Poté, co byly týmy rozděleny, budou rozeslány invity pro academy týmy, které se spolu s postupujícím z fáze číslo jedna utkají o místa v Playoffs, tedy fázi tři. Stage 4 bude u každé sezóny trochu odlišná – u té první bude sestávat z dvou turnajů, Pacific a Atlantic showdown. V každém z nich se utkají nejlepší čtyři nejlepší týmy z daných regionů (pro Atlantic to jsou EU, North a South America, pro Pacific Australia, China, Korea a Asia-Pacific) v Double-Elimination zápasech.

Co se týká druhé sezóny, v ní bude desítka nejlepších týmů ve fázi čtyři soupeřit v turnaji nazvaném Gauntlet. Nejprve se účastníci utkají ve skupinách, které pak budou opět následovány DE pavoukem. Ani jeden region nemá zajištěno, že na Gauntlet vyšle své zástupce, o tom, kdo na tomto turnaji bude soutěžit, totiž rozhodnou Shodown klání ze sezóny minulé. Poslední změnou jsou pak prize money, ty totiž byly letos opravdu solidně navýšeny, celkově se v Contenders rozdají neskutečné tři miliony!

Zdroj: esports.net
Štítky: OW Contenders
miluju videohry a hlavně ligu legend