Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište dějiny, SINNERS porážejí Dynamo Eclot a stávají se mistry ČR v League of Legends!

14. 11. 2021 | 20:38 League of Legends Live coverage
Je to tady, poslední den Guseppe MČR v League of Legends začíná! Čtveřice těch nejlepších domácích týmů se dnes utká o korunu krále domácí LoL scény a krásný prize pool ve výši 100 000 Kč. Stoprocentním favoritem po základních skupinách není nikdo, a tak to máme rádi! Dají se totiž očekávat pořádné souboje a ty nejkvalitnější zápasy, jaké jsme tento rok mohli pozorovat.
SINNERS se stávají mistry ČR v League of Legends!
SINNERS se stávají mistry ČR v League of Legends!
Zdroj: PLAYzone

Celá sezóna domácího League of Legends vedla ke dnešnímu dni. Dnes se od 11:00 utkají čtyři nejlepší týmy o devátý titul mistrů České republiky. Po základních skupinách vypadají nejlépe hráči SINNERS a eSuba, ale Dynamo Eclot společně s Brute Talents budou těžkými soupeři, pokud dokážou navázat na včerejší výkony. Jasné ale je, že v semifinále budou v pozici outsiderů. Ale kdoví, třeba zvládnou první zápas BO3 série a potrápí zkušenější jména? I takové příběhy umí MČR nabídnout! Ten nejkrásnější ale jistě nabídne samotné finále, které bude jediným BO5 zápasem turnaje. Pojďte společně s námi na streamu psát historii domácího League of Legends!

Prize pool Guseppe MČR v League of Legends:

  • 1. místo: 50 000 Kč
  • 2. místo: 30 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
Guseppe MČR: play-off
  Česká republika eSuba1      
 Neděle 10:00   Česká republika Dynamo Eclot1   
  Česká republika Dynamo Eclot2      
    Neděle 17:00   Česká republika SINNERS 
  Česká republika SINNERS2      
 Neděle 13:00   Česká republika SINNERS3   
  Česká republika Brute Talents0      
     Česká republika eSuba2   
    Neděle 17:00   Česká republika eSuba 
     Česká republika Brute Talents0   
MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: grafika PLAYzone

    Přejeme dobré dopoledne všem fanouškům League of Legends. První semifinále je eSuba vs. Dynamo Eclot. Oba týmy už mají své šampiony napickované, hráči jsou připravení, jdeme na to!

    eSuba 1:0 Dynamo Eclot

    První hru celého dne pro sebe získávají hráči týmu eSuba po velice přesvědčivém výkonu. Speciálně Sajator společně se Sacrificem neměli na riftu vůbec žádnou konkurenci a tím pádem je dělí jediná výhra od postupu do finále. Naopak na straně Dynamo Eclot bude muset přijít nějaká změna, protože další prohra by je poslala do zápasu o třetí místo, což určitě tak brzo nechtějí.

    eSuba 1:1 Dynamo Eclot

    Máme vyrovnáno! Přesně tyhle hry jsou to, co definuje jednotlivé týmy a DNE se znovu ukazují jako tvrdí bojovníci, zvládají otočit druhou hru a srovnávají sérii na 1:1. Klíčovými hráči se stali Jackisek se svým Yonem ve spolupráci se Smartym na Rakanovi, kteří v této smrtelné kombinaci několikrát našli ten perfektní engage, co dokáže zvrátit i několikatisícové ztráty v goldech. Navíc Savero předvedl famózní ukradnutí barona, se kterým poté následně Dynamo Eclot ukončilo hru. Bude toto zlomový bod celého semifinále?

    eSuba 1:2 Dynamo Eclot

    Toto je neskutečné, eSuba padá v semifinále proti Dynamo Eclot a poprvé v historii se neobjeví ve finále MČR! Dynamo Eclot předvedli v závěrečné hře naprosto neskutečnou jízdu, které už od začátku velela botlinka HiroSmarty. Na midu se mladý Jackisek opravdu udržel a zvládl zastavit rozjetou mašinu Sajatora, což výrazně snížilo šance eSuby. V jungli Savero jenom potvrdil svoji skvělou formu a kromě této hry za Viega ještě stále musíme zmínit výkon na Xin Zhaovi z té druhé, protože právě tady nastal zlom celé série a konec nadvlády eSuby na domácí scéně. Nyní nás čeká druhé semifinále SINNERS proti Brute Talents a kdo ví, možná i tady na nás čeká nějaké překvapení.

    SINNERS 1:0 Brute Talents

    Druhé semifinále otevírají úspěšněji hráči týmu SINNERS, kteří po relativně zajímavém průběhu early–mid game zvládli pozdější fáze hry už ovládnout bez větších problémů. PiOk opět potvrzuje své kvality a i přes to, že se Brute Talents pokusili zaměřit na eliminování právě jeho, tak zvládl být oporou svého týmu. Navíc se do toho přidal i Garp se svou Gwen a bylo vymalováno. SINNERS tak dělí jediná výhra od postupu do finále Guseppe MČR v LoL a Brute Talents budou muset ještě zabrat!

    SINNERS 2:0 Brute Talents

    Známe druhého finalistu Guseppe MČR v League of Legends. Stávají se jím hráči SINNERS, kteří si zvládli bez větších problémů poradit s týmem Brute Talents i ve druhé hře. Pro ty byla už samotná účast v semifinále brána jako úspěch. Nyní čeká hráče SINNERS pauza a za necelou hodinu se nám představí v odvetě na riftu proti Dynamo Eclot, kteří budou po výhře proti eSubě určitě v dobré náladě. Tak si skočte pro něco dobrého na jídlo, protože tímto finálovým zápasem celé letošní Guseppe MČR v League of Legends vyvrcholí!

    SINNERS 1:0 Dynamo Eclot

    První krok směrem k titulu letošního MČR udělali hráči SINNERS, kterým se sice nepovedla úplně nejvíce early game a jungler DNE Savero měl se svým Viegem obrovský náskok, ale přesto se dokázali do hry vrátit. Dynamo Eclot asi nemusí do druhé hry nic moc měnit, protože až na chyby v rozhodnutích byli kvalitním soupeřem. Finále se hraje BO5, takže další hra buď posunu SINNERS na matchpoint, nebo DNE vyrovnají stav. Pojďte si to s námi užít!

    SINNERS 2:0 Dynamo Eclot

    Jedna hra dělí SINNERS od titulu mistrů České republiky! Druhé klání této série hodně připomínalo to první, protože Dynamo Eclot znovu dokázali držet krok, ale v pozdějších fázích hry už nestíhali a začali dělat zbytečné chyby. SINNERS jsou tak velmi blízko ke svému prvnímu titulu z MČR. Naopak Dynamo Eclot musí zabrat jestli chtějí tuto sérii ještě otočit.

    SINNERS 2:1 Dynamo Eclot

    Dynamo Eclot se odmítají vzdát a snižují vedení SINNERS ve finále Guseppe MČR! Naprosto šílená hra, která celou dobu vypadala lépe pro SINNERS se nakonec otočila v prospěch DNE a speciálně midař Jackisek se svou Oriannou byl jeden z hlavních faktorů této výhry. Rovněž Hiro potvrzuje roli tahouna a s Lucianem zvládl ty nejdůležitější chvíle proti Garpovi na jeho Gangplankovi. Jdeme do čtvrté hry, finále stále nekončí!

    SINNERS 3:1 Dynamo Eclot

    Přepište dějiny, SINNERS se stávají vítězem Guseppe MČR v League of Legends! Třetí hru až na jeden moment naprosto ovládli a nedali žádnou šanci Dynamo Eclot. Sice poslední zápas nebyl úplně perfektní zakončení tohoto roku, ale ta třetí nám naše očekávání naprosto naplnila. Nadvláda eSuby je tímto rokem u konce a budeme zvědaví, v jaké formě se příští rok navrátí. To už od nás ale bude opravdu vše, takže děkujeme všem co se tento rok podíleli na tvorbě historie, protože takové MČR jsme tady ještě neměli.

    Štítky: Guseppe, MČR
    Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.