Přejít k hlavnímu obsahu

Další gigant spouští podporu Valorantu. Získají OG světové tituly i v této hře?

16. 2. 2021 | 16:46 VALORANT
OG, to je pojem hlavně na poli Doty 2. První vítězové Majoru od Valve a dvojnásobní světoví šampioni, to je jen zlomek toho, co jméno OG znamená v tomhle světě. Evropská organizace koncem roku 2019 poprvé spustila podporu jiné hry, konkrétně CS:GO, a třetím přírůstkem se nyní stává VALORANT.
OG
OG

Když na evropské VALORANT scéně v listopadu vznikl tým s názvem Monkey Business, každý okamžitě začal spekulovat, že tato sestava v budoucnu zamíří do OG. Přesně takový totiž byl název Dota 2 stacku, z něhož vznikla organizace OG Esports. Tato sestava je tvořena především bývalými hráči Overwatche. Kapitán týmu Dylan 'aKm' Bignet si v Overwatch League zahrál za Dallas Fuel a mimo to je také oficiálním Red Bull sportovcem. Jeho hlavním parťákem je Benjamin 'uNKOE' Chevasson, se kterým sice v OWL hrál za stejný celek, ale před dávnými lety patřili mezi konkurenty v nejužší špičce v dnes již mrtvém FPS titulu ShootMania Storm.

Trio hráčů z Francie v nové sestavě OG doplňuje Théo 'OniBy' Tarlier, který sice také přešel na VALORANT z Overwatche, ale až hra od Riot Games v něm vzbudila plný kompetitivní zápal. Švédský hráč Kevin 'TviQ' Lindström naopak doplňuje sestavu zkušenostmi, v Overwatch League totiž hrál za Florida Mayhem a za Švédsko se zúčastnil i tří světových pohárů. Posledním do party je jediný hráč s historií v CS:GO, Dragan 'elllement' Milanović. 22letý Srb v minulosti hrál například za Tikitakan a žádné velké angažmá za sebou nemá. Podobně jako u OniByho, také pro něj půjde o suverénně největší výzvu jeho kariéry.

OG zvažovali vstup na VALORANT scénu poté, co Riot Games už na letošní rok oznámili kompletní ekosystém. Akvizice tohoto týmu se chystala již delší dobu, po nepřesvědčivém výkonu na Red Bull Home Ground se však zatím otálelo. Všechno definitivně zlomil úvodní turnaj VALORANT Champions Tour, kde ještě jako Monkey Business prošli celou kvalifikaci a v Challenger 2 si za pár dní zahrají o postup na historicky první turnaj Masters.

Sestava OG ve hře VALORANT:

 Francie Dylan 'aKm' Bignet
 Francie Benjamin 'uNKOE' Chevasson
 Švédsko Kevin 'TviQ' Lindström
 Francie Théo 'OniBy' Tarlier
 Srbsko Dragan 'elllement' Milanović

Zdroj: ogs.gg
Štítky: OG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.