Přejít k hlavnímu obsahu

Další hra ze světa Runeterry je venku a další jsou již na cestě

18. 11. 2021 | 19:38 League of Legends Zajímavost
Již nyní jsou v prodeji dvě nové hry ze světa League of Legends. Riot Forge si pro všechny fanoušky Runeterry připravil hned dvojnásobné překvapení v podobě unikátních singleplayer her Hextech Mayhem a Ruined King. To však není všechno, další tituly rozvádející příběhy z tohoto oblíbeného univerza budou brzy následovat. Podívejte se, co vše nás čeká v nadcházejícím roce.
Ruined King
Ruined King
Zdroj: Riot Forge

O vydání rytmické singleplayer skákačky Hextech Mayhem: A League of Legends Story jsme vás detailně informovali teprve nedávno. Riot však nezahálí a rovnou vydává další dlouho očekávaný herní titul nesoucí název Ruined King: A League of Legends Story. Nové dobrodružství je tahové RPG pro jednoho hráče vyvinuté společností Airship Syndicate v čele s legendárním komiksovým výtvarníkem Joem Madureirou.

Hru je už nyní dostupná na PC, Nintendo Switch, Xbox One a Playstation 4 a k dispozici bude také na konzolích nové generace. Příběh se odehrává rovnou ve dvou regionech Runeterry. V Bilgewateru, rušném přístavním městě a domově lovců mořských příšer, přístavních gangů a pašeráků z celého známého světa. Druhým místem, kam hráč zavítá, jsou Shadow Isles, ostrovy prokleté smrtící Černou mlhou, která proměňuje ty, s nimiž přijde do kontaktu. 

Prodej lístků
Prodej lístků
Foto: grafika PLAYzone

Aby hráči porazili společného a tajemného nepřítele, vytvoří nepravděpodobnou skupinu oblíbených šampionů z League of Legends. Těšit se tak můžete na Miss Fortune, Illaoi, Brauma, Yasua, Ahri a Pyka. Riot debutem těchto dvou singleplayer titulů však ani zdaleko nekončí. V budoucnu tak můžeme očekávat spoustu dalších dobrodružstí. Na některá z nich se dokonce budeme moct vrhnout již příští rok.

Prvním nadcházejícím titulem, který bude k dispozici v roce 2022, je Song of Nunu: A League of Legends Story. Jedná se o adventuru pro jednoho hráče přicházející na Nintendo Switch, Xbox Series X|S, Xbox One, PS4, PS5 a PC. Tentokrát našimi hrdiny bude nerozlučná dvojice Nunu a Willump, kteří se vydají na napínavou cestu při hledání matky, kterou Nunu ztratil již kdysi dávno. Další plánovanou novinkou pro příští rok bude CONV/RGENCE: A League of Legends Story, 2D akční plošinovka pro jednoho hráče, která obsahuje ovládání času od Double Stallion. Riot Forge také připravuje hru, která se bude odehrávat v regionu Demacia.