Přejít k hlavnímu obsahu

Den D je tady! Zvládnou si MAD Lions poradit s úřadujícími mistry světa, nebo pojedou domů?

24. 10. 2021 | 11:58 League of Legends Preview
Před pár měsíci se MAD Lions, v čele s dvěma českými zástupci Humanoidem a Carzzym, zvládli na MSI probojovat do semifinále, kde narazili na DWG KIA. Předvedli tehdy statečný výkon a prohráli až v poslední páté hře série. Dnes od 14:00 bude potřeba tento výkon zopakovat a vylepšit, protože jinak se s dalším postupem na světovém šampionátu mohou rozloučit.
Elyoya
Elyoya
Zdroj: Riot Games

Dnešek se může potenciální výhrou MAD Lions zapsat do naší esportové historie, ale čeká je ta nejtěžší zkouška, úřadující mistři světa DWG KIA. Korejci jsou na tomto světovém šampionátu zatím v dobré formě, ale nedá se hovořit o stejné dominanci, jako například minulý rok, kdy si titul mistrů světa odnesli domů. Ovšem jedna věc, kde budou mít MAD Lions výhodu, bude botlinka, protože Matyáš “Carzzy” Orság se během závěrečného dne skupin probudil a ukázal všem, že se s ním musí počítat jako s jedním z nejlepších carry hráčů.

Během včerejšího odpoledne si ještě podle očekávání poradili EDward Gaming se svými čínskými kolegy Royal Never Give Up. Sice se jednalo o velmi těsnou sérii, kterou rozhodla až poslední pátá hra, ale kdyby EDG zvládli hrát o něco čistěji, tak jsme mohli vidět jednoznačnější výsledek. Nyní tím pádem budou čekat na vítěze zítřejšího duelu Gen.G proti Cloud9. Ti jsou známí právě svojí schopností překvapit a pokud bychom se vrátili v čase do roku 2018, tak to byli právě oni, kdo ve čtvrtfinále poslali domů poslední korejský tým Afreeca Freecs na tehdejším světovém šampionátu.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Stejně jako zbytek šampionátu, tak i duel mezi MAD Lions a DWG KIA můžete sledovat s českým komentářem na Twitch kanále Hitpointcz, takže se tam nezapomeňte stavit a podpořit od 14:00 naše borce, protože se jedná o unikátní šanci, která tady minimálně další celý rok nebude!

Štítky: Worlds, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.