Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk míří do LEC! Stane se supportem Misfits

6. 12. 2019 | 18:45 League of Legends
Petr "Denyk" Haramach se stává novým supportem týmu Misfits a odbyje si premiéru v nejvyšší evropské lize! Stává se pátým Čechem, kterému se to kdy podařilo a také čtvrtou českou tváří letošního ročníku.
Denyk Misfits
Denyk Misfits

Denyk je vůbec prvním supportem, který z našich krajin do LEC zamíří. V Misfits se stane součástí zbrusu nové soupisky, kterou zatím oficiálně tvoří po boku toplanera Dan Dana a junglera Razorka. Ten s Denykem působil i ve Vodafone Giants. Denyk už je zkušeným mazákem a v týmu bude zastávat roli hlavního shotcallera a lídra. Na domácí scéně si Petr zahrál třeba v eXtatus, Fraternitas a také eSubě, ve které ještě po boku Humanoida vyhrál i V4 Future Sports Festival. I přes menší zkušenosti z dřívějších let na sebe Denyk upozornil v zahraničí až po přesunu do Vodafone Giants, se kterými obsadil jednou třetí, dvakrát druhé a jednou první místo španělské ligy.

Nejdůležitější bylo ale dosáhnutí finále EU Masters, kde sice Giants podlehli 1:3 německým BIG, ale Denyk byl všem na očích a zřejmě i díky tomu si ho do LEC Misfits vytáhli. Strategickým koučem týmu pro další sezonu se stal německý jungler Maurice "Amazing" Stückenschneider, který poslední split strávil jako hráč v 100 Thieves, ale v minulosti už si zatrénoval v akademii Schalke 04. Dle informací ESPN mají soupisku uzavřít Bvoy a Ronaldooo. Bvoy hrál v Číně za týmy jako JD Gaming či Royal Club, ale povětšinou sbíral zkušenosti jen proti academy týmům. Ronaldooo naposledy působil jako support Fnatic Rising, ale před další sezonou údajně mění svou roli na midlane. 

Sestava Misfits pro rok 2020:

 Španělsko Danny "Dan Dan" Le Comte
 Španělsko Iván "Razork" Martín Díaz
 Rumunsko Ronaldo "Ronaldooo" Betea (nepotvrzeno)
 Čína Ju "Bvoy" Yeong-hoon
 Česká republika Petr "Denyk" Haramach

Štítky: Denyk, LEC, Misfits