Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS vyhrávají podesáté v řadě a v play-off Pinnacle Cupu je čeká už jen finálový den!

15. 7. 2021 | 17:16 Counter-Strike 2
SINNERS esport válí! Vítězstvím proti Copenhagen Flames nejen zpečetili svou desátou výhru v řadě, ale hlavně postoupili do semifinále milionového turnaje Pinnacle Cup 2. A už zítra šestnáctého července se proti vítězi ze zápasu HAVU/Endpoint poperou o samotné vyvrcholení s 80 tisíci dolary ve hře.
beastik
beastik
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Česká jednička SINNERS nezahálí ani v teplém letním období a v turnaji Pinnacle Cup 2 zatím hrají podle očekávání. Ze základní části postoupili bez jediné prohry rovnou do čtvrtfinále, ve kterém se potkali s Copenhagen Flames, kteří v úvodním kole play-off porazili ambiciózní mouz NXT. Vítěz bral postup mezi nejlepší čtyřku do semifinále, poražený naopak v turnaji skončil.

Od dánského celku jsme v tomto duelu, který mohl slibovat mnohé, viděli Overpass, SINNERS naopak opět volili Vertigo. První mapa byla ze začátku vyrovnaná, CPH Flames se ale postupem času začali mírně vzdalovat a první polovinu vyhráli 9:6. Našim střelcům ale narámně sedla CT strana. Na ní totiž vyhráli hned šest kol po sobě a dostali se do trháku. Dánové se sice osud zápasu pokoušeli zvrátit, prohře 12:16 ale nezabránili! Jedním z hlavních strůjců vítězství SINNERS byl Sebastian "beastik" Daňo, který do tabulky zapsal hned 25 killů.

Na druhé mapě se od Čechů čekalo drtivější představení. Jejich soupeř, který se nachází na 30. místě HLTV žebříčku a jen dvě místa za nimi, ale překvapil. Začátek byl zas a znova vyrovnaný, SINNERS ale ukázali svoji sílu a dostali se do vedení 7:3. Jenže CPH Flames se nechtěli vzdát a na své konto za CT stranu dokázali připsat přijatelných 6 bodů. To nejlepší si ale nechali do své teroristické strany! Tam totiž vyhráli pistole, doskočili na stav 9:9 a v bodových žních ku překvapení všech nadále pokračovali. Za stavu 9:14 ale SINNERS svému sokovi vystavili stopku a duel famózně otočili na 16:14, čemuž pomohli i čtyři skvělé killy od Adama "NEOFRAG" Zouhara při skóre 14:14, a pak také samozřejmě i zabiják Tomáš "oskar" Štastný s celkovými 25 zářezy. Výhra tak nakonec naštěstí přišla, mnohé z nás to však opět připravilo o nervy. 

SINNERS se tedy posouvají do semifinále, kde v pátek od 13:00 vyzvou lepšího ze souboje Endpoint vs. HAVU. Pokud uspějí i zde, grand finále o 80 tisíc dolarů je čeká o pár hodin později, konkrétně v 19:00.

Štítky: SINNERS, Pinnacle Cup
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.