Přejít k hlavnímu obsahu

Dev1 si připisuje vítězství v Kaktus Streamers Cupu, spajKK s jeho týmem tak prohrává 1:3

18. 6. 2020 | 20:00 VALORANT
Ve středu 17. června úspěšně pokračoval Kaktus Streamers Cup, který se po CS:GO klání z minulého týdne tentokrát odehrál ve Valorantu. Celý showmatch, který byl zrealizován pro podporu Nadačního fondu Klokánek, nám tak nabídl zajímavou best-of-five podívanou v souboji mezi dvěma týmy, jejichž složení měli na starost známí streameři Dev1 a spajKK.
Kaktus Dev1
Kaktus Dev1

Hlavním cílem celého Kaktus Streamers Cupu je podpořit Fond ohrožených dětí, ovšem zapojit se a pomoci můžete i vy. Kromě sledování připravených showmatchů, můžete své dary posílat rovnou na sbírkový účet 3055103/0300 s variabilním symbolem 777, nebo formou DMS plateb ve formátu DMS FODKLOKANEK 30 / 60 / 90 na telefonní číslo 87 777 (koncovka textu značí cenu SMS a tedy hodnotu daru, tj. 30, 60 nebo 90 Kč). Minulý týden jsme byli svědky úvodního utkání ve hře Counter-Strike: Global Offensive, které se odehrálo ve velice vyrovnaném duchu mezi Lelkem a Bladem, kde nakonec za stavu 3:2 vítězství ukořistil Lelkův tým.

Tento týden jsme pokračovali v podobném stylu v nejnovější taktické střílečce, Valorantu, kde se mezi sebou utkaly další dva hvězdně sestavené celky. Martin 'spajKK' Beneš si pozval na pomoc známá jména, takže se po jeho boku objevili Ri4ss, Twisten, Kady a Foxxii. Soupeřící tým seskládal Ivan 'Dev1' Lazarov, kterému tak tým doplnili Uno, vlk, thieff a Notuud. Celý turnaj se i tentokrát odehrával ve formátu best-of-five a kromě spousty akce jste mohli být svědky i mnoha zábavných momentů!

Kaktus Streamers Cup Valorant

Celé klání odstartoval úvodní zápas, který se odehrál na Havenu, zatím jediné mapě se třemi planty. Dev1ho celek se okamžitě chopil vedení a i když nakonec soupeřící tým vystrčil drápy, tak spajKK prohrává první zápas za stavu 9:13, přičemž Dev1ho sestava poslední kolo absolutně dominovala a bere tak vítězství bez jediné ztráty v perfektně sehraném boji.

Druhý zápas se tentokrát odehrál na Bindu, kde diváci mohli sledovat již vyrovnanější výkony. Po mnohých přešlapech a naopak skvěle zahraných pasážích se oba týmy ocitly za stavu 12:12 v rozhodujícím kole. SpajKKovi a jeho výběru to přišlo jako skvělá příležitost na vyběhnutí vstříc svým oponentům s nožem v ruce, což nakonec nedopadlo úplně nejlépe a Dev1 tak prohlubuje své celkové vedení na 2:0. Celý zápas provázelo více vtipných okamžiků, kdy se například spajKK probugoval skrze textury a zabil Dev1ho nožem.

Třetí mapou byl nejnovější přírůstek do hry, Ascent, kde jste mohli znovu být svědky napínavého souboje, protože jsme se opět dočkali vyrovnaného stavu 12:12. V posledním rozhodujícím kole však spajKKův tým dokázal zredukovat počet svých oponentů a s výhodou tři na jednoho si za opravdu intenzivního komentáře svých spoluhráčů konečně dochází pro vítězství a stahuje tak celkové skóre na 1:2.

Na Splitu, tedy čtvrté mapě v pořadí, se nakonec odehrála rozhodující bitva celého klání. I zde byl výkon z obou stran téměř vyrovnaný, avšak Dev1ho výprava si nakonec i zde vedla o něco lépe. V celém turnaji jsme kromě intenzivních soubojů mohli sledovat i nespočet komických situací, kam neodmyslitelně patřila řada nožů, které spajKKův tým zapíchl Dev1ho celku, a jemu osobně, do zad. A právě ani poslední kolo zápasu není výjimkou. Dev1 za stavu 13:10 a s konečným skóre 3:1 vyhrává celý turnaj, ovšem i v tomto rozhodujícím kole schytá slovenský kapitán kudlu do zad.

V zápasech jsme se ovšem kromě akčních momentů mohli těšit i z různých vtípků a skvělých pasáží, zejména ze strany spajKKovy skvadry, pojďme si některé z nich připomenout!

Štítky: Kaktus, dev1, Spajkk