Přejít k hlavnímu obsahu

Devátý šampionát Rocket League zavítá v dubnu do Texasu

4. 2. 2020 | 09:21 Rocket League
Další vyvrcholení dlouhodobého snažení ve světě Rocket League se začíná blížit. Regionální soutěže začínají v těchto dnech a představeno bylo i místo konání devátého světového finále. Vůbec poprvé zavítá finále RLCS do města Garland ve státě Texas.
Rocket League World Championship
Rocket League World Championship

Není to sice New York ani Los Angeles, ale stejně je přece něco na tom Texasu kouzelného. No, rozjímání by asi stačilo. Datem konání devátého světového šampionátu bude 24. až 26. dubna, tedy klasicky jen jeden víkend. Jestli má Rocket League oproti slavnějším esportovým titulům nějakou výhodu, tak je to právě nahuštění turnaje do pouhých tří dní. Všechny boje o světové prvenství se odehrají ve dvanáctém největším městě státu Texas, konkrétně v garlandském Curtis Culwell Centru, hale s celkovou možnou kapacitou 8 tisíc diváků.

Více k samotnému finále si ale povědět nemůžeme, regionální ligy totiž teprve startují a prize pool je zatím neznámý – loni dosahoval hodnoty 529 500 dolarů. Jak už je zvykem, tak Evropa a Severní Amerika vyšlou do boje o titul po čtyřech zástupcích, Oceánie s Jižní Amerikou po dvou. Dvě nejprestižnější soutěže navíc odložily své první kolo, a tak si ani nemůžeme říct, kdo jak na tom po začátku je. Aktuální světovou jedničkou je tým NRG Esports ze zámoří, který v Liquipedia Ratingu následuje evropské duo Renault Vitality, Dignitas.

Pokud byste do Garlandu na tuhle akci chtěli zavítat i vy, tak vstupenky jdou do prodeje 22. února.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: rlcs
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.