Přejít k hlavnímu obsahu

DH Masters Dallas je tu, kdo se popere o titul?

28. 5. 2019 | 16:55 Counter-Strike 2
Tento týden se v Texasu koná další velký světový turnaj, tentokrát je to DreamHack Masters Texas. Kdo se utká o 250 000 dolarů a možnost získat cenný titul?
dreamhack crowd
dreamhack crowd

Turnaj v Dallasu poběží od 28. května do 2. června a nabídne nám opět boje 16 špičkových týmů z celého světa. Celky se utkají v prostorech Kay Bailey Hutchinson Convention Center o prize pool celkem 250 000 dolarů, vítěz dostane rovných 100 000. 

DH Masters

Že se máme na co těšit ukazuje také soupiska týmů. Chybí sice tým Astralis, který se rozhodl i tento turnaj vynechat, přesto se můžeme těšit na množství týmů ze světové špičky. Nebudou chybět například týmy Liquid a ENCE, kteří jsou bezpochyby největšími favority turnaje, alespoň na papíře. V cestě ale bude stát například tým Vitality, který jen pár dní zpět senzačně ovládl turnaj cs_summit 4, kde si poradil právě s těmito celky.

Svou premiéru si v nové sestavě odbude tým FaZe, který se poprvé přestaví na LAN turnaji s legendárním Polákem NEOem coby novým IGL.

Ve výčtu týmů, které budou útočit na nejvyšší příčky, nesmíme opomenout ani celky jako fnatic nebo NRG, překvapit by také mohly Renegades, kteří se opět objeví v úplné sestavě, nebo týmy North a Ninjas in Pyjamas.

Základní skupiny se odehrají formátem typickým pro turnaje ESL, tedy formátem, který kombinuje GSL a double elimination formát. Z každé skupiny postoupí tři týmy - ten nejlepší zamíří rovnou do semifinále, zatímco další dva budou muset svou pozici obhájit ve čtvrtfinále.

ESL CSGO format

Týmy budou rozděleny do dvou skupin po osmi, které vypadají následovně.

Skupina ASkupina B
 Spojené státy americké Liquid Thajsko Lucid Dreams Finsko ENCE Argentina Isurus
 Francie Vitality Dánsko North Austrálie Renegades Francie G2
 Evropa FaZe Bulharsko Windigo Spojené státy americké NRG Brazílie FURIA
 Švédsko Ninjas in Pyjamas Čína TyLoo Švédsko fnatic Spojené státy americké Cloud9

Celý turnaj se odvysílá již tradičně na Twitch.TV, kde jej odkomentují stálice CS:GO scény jako SPUNJ, Sadokist & HenryG nebo Anders Blume.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.