Přejít k hlavnímu obsahu

Diablo 4 přichází o svého režiséra a hlavního designéra

14. 8. 2021 | 21:48 Všechny hry
To, že na vedoucí Activision Blizzard nedávná kauza sexuálního obtěžování na pracovišti doléhá, je opravdu dost znát. Hlavně kvůli tomu se od firmy distancují velké značky jako Coca-Cola, Astro Gaming, nebo třeba Pringles. Zaměstnanci, kteří jsou na vysokých pozicích, odcházejí, což je případ i režiséra nadcházejícího Diabla 4.
Diablo 4
Diablo 4
Zdroj: Blizzard

Hektická doba v Activision Blizzard nezná konce. Poté, co odešel ředitel Blizzardu J. Allen Brack, a další jeho podřízení, firma přichází o další klíčové pracovníky. Nově z Blizzardu odešel Luis Barriga, režisér Diabla 4, který ve společnosti působil od roku 2006. Spolu s ním se na odchod dali Jesse McCree a Jonathan LeCraft, taktéž veteráni Blizzardu. Celou spekulaci pak potvrdil tiskový mluvčí společnosti.

Můžeme potvrdit, že Luis Barriga, Jesse McCree, a Jonathan LeCraft nadále nejsou pracovníky společnosti. Máme spoustu talentovaných vývojářů, kteří jejich vedoucí pozice nahradili. Věříme v to, že budeme nadále úspěšně pokračovat a hráčům přinášet ohromující zážitek, spolu s lepšími pracovními podmínkami.

Proč odešel Barriga, není jasné. McCree a LeCraft jsou ale obžalovaní v rámci kauzy sexuálního obtěžování. V posledních rocích Activision Blizzard dělá samé špatné kroky - nepovedené oznámení Diabla pro mobilní telefony, World of Warcraft III: Reforged který nenaplnil očekávání a další. Snad se z nešťastných kroků poučí a začnou znovu dělat to, co umí nejlépe.

Zdroj: Kotaku.com
Štítky: diablo, kauza, Blizzard
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.