Přejít k hlavnímu obsahu

V PSL vítězí Team Liquid, mForce končí na 15. místě

6. 6. 2021 | 22:39 PUBG: Battlegrounds
Po strastiplné cestě v podobě 6-ti hracích kol, se finská PSL liga dostává do svého Grand finále. Počínaje dneškem, se ve třech hracích dnech týmy utkají o prize pool v hodnotě 15 000 EUR. O tuto částku se poperou i dva domácí hráči.
PUBG Suomi League
PUBG Suomi League
Zdroj: PUBG Suomi League

Update #1: První hrací den nejvíce vyšel Týmu Liquid, který má po prvním hracím dni náskok skoro 30 bodů na druhý FaZe Clan a třetí LULWW. Týmu mForce se bohužel první den vůbec nevydařil a prozatím jim patří 16. místo, před námi je stále ale 12 map a tak je prostor na zlepšení. Sobotní hry začínají opět od 18:00.

Update #2: Po druhém hracím dni se mForce stále nedaří, a je jasný, že turnaj již nejspíš nevyhraje, ve hře je stále možnost poskočit na vyšší příčku. V čele tabulky pořád vede Team Liquid, jehož náskok se zvýšil již na 56 bodů a je hlavním adeptem na to, že soutěž ovládne. Na druhém místě se ocitl turecký tým BigBossLayf, o bronzovou příčku zápasí tým FaZe Clan a PolishPower, kteří mají shodný počet bodů. V neděli bude na programu závěrečných 6 her.

Update #3: Ve třetím hracím dni potvrdil formu Team Liquid, jenž si svůj náskok pohlídal, zvítězil a stal se tak šampiónem 9 sezóny PSL ligy. Na druhém místě skončil tým Virtus.pro, který v poslední hře předběhl třetí tým BigBossLayf. Čeští zástupci v týmu mForce poslední den zabojovali a posunuli na 15. místo.

Odměny:

  • 1. místo Team Liquid - 6 500 EUR
  • 2. místo Virtus.pro - 4 500 EUR
  • 3. místo BigBossLayf - 2 500 EUR
  • 4. místo Redline - 1 500 EUR
Finále PSL ligy
Finále PSL ligy
Zdroj: twire.gg

Nejlepších 16 týmů z Evropy a CIS regionů se proti sobě ostaví v 18 mapách, ve kterých v neděli vyjde nový PSL šampión. Každý hrací den se odehraje 6 map, ze kterých 3 hry proběhnou na mapě Miramar a 3 hry na mapě Erangel. Turnaj bude probíhat v bodovacím formátu SUPER, ve kterém má každý kill cenu 1 bodu, body za umístění se berou od 8. místa, přičemž vítěz si připíše 10 bodů. Celým turnajem vás bude provázet oficiální anglické, ruské a finské vysílaní. Každý hrací den startuje již v 18:00 našeho času.

Seznam účastníků jarního PSL Grand finále:

PUBG Suomi League
PUBG Suomi League
Zdroj: PUBG Suomi League

Mezi kvalifikovanými týmy nechybí ani mForce, za které nastupují domácí hráči Filip „Klimson“ Klimeš a Adam „Duff“ Sýkora. V Grand finále je opravdu vysoká konkurence, o čemž vypovídá účast největších evropských týmů v čele s FaZe Clanem, Team Liquid, NaVi, Virtus.pro, ENCE nebo Redline. Vítězem minulé 8. sezóny se stal tým We live again, který ve startovním poli taktéž nechybí, avšak není pasován mezi největší favority turnaje. Uvidíme, kterému týmu se bude dařit nejvíce, odnese si 6 500 EUR a stane se novým PSL šampiónem. Kromě této odměny je ve hře taktéž tzv. divoká karta v PCS 5 Regionálním Play-off, jehož kvalifikační část by měla začít někdy po dohrání PCS 4 sezóny, která se uskuteční od 12. - 27.6.2021, a zasáhne do ní český hráč PiXel1k s jeho novým týmem.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!