Přejít k hlavnímu obsahu

Dobrý začátek! SINNERS si po výhře nad Anonymo odbyli úspěšnou premiéru v ESEA Premier S37

6. 5. 2021 | 10:40 Counter-Strike 2
Premiérový zápas v nejvyšší ESEA lize a hned výhra. SINNERS Esports v prvním kole 37. sezóny poráží Anonymo 2:1 a do tabulky si připisují důležité tři body. O získání dalších se pokusí příští týden, kdy vyzvou silný celek Endpoint. Nyní si ale pojďme shrnout průběh klání proti polskému sokovi.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Byla to skvělá zpráva, když se před pár týdny dostali SINNERS do ESEA Premier S37, nejvyšší ligy od ESEA. Tam budou konečně pravidelně potkávat celky na podobné úrovni jak oni, a co víc, odtud vede cesta do prestižní ESL Pro League! Svoji pouť za co nejlepším výsledkem započali hříšníci včera, kdy se v úvodním kole potkali se Snaxem a spol. z týmu Anonymo. Stejně jako před týdnem v EDC 3, jsme od naší české jedničky viděli Vertigo a Poláci opět sáhli po Nuku. Tentokrát jsme ale kromě jiného decideru viděli i úplně jiný průběh.

Nejdříve se šlo na Vertigo, což je statisticky nejúspěšnější mapa SINNERS. Jak ale víme, někdy jsou tato čísla zbytečná a pro oskara a spol. se to v tomto duelu bohužel potvrdilo. Po solidním začátku se něco zvrtlo a česká jednička od stavu 4:4 nedokázala vyzrát na silnou polskou obranu. Po následné katastrofální CT straně prohrála překvapivě 6:16. Nuke ale byl od SINNERS skvěle zvládnutý. Za bránící stranu sice nedokázali udržet náskok a první polovinu zakončili za stavu 9:6, v té druhé ale už jasně Anonymo přehráli a odnesli si vítězství 16:7. Všichni hráči hráli výborně, vyzdvihnout ale můžeme oskara s beastikem, kteří měli rating téměř 1.65.

Celý napínavý souboj tak musela rozhodnout až Mirage. V první půlce byli vždy o kousek lepší hráči Anonymo, kteří si za CT stranu připsali dobých 9 bodů, po výměně stran se ale okolnosti výrazně změnily. SINNERS sice opět prohráli pistole, skvělý beastik ale zase dokázal vykouzlit play s Deaglem a zahájil tak velký obrat. Zápas pak sice za stavu 12:9 pro Snaxe a spol. vypadal velmi obtížně na stažení, hříšníkům se to ale povedlo. Svým sokům už od té chvíle nedali sebemenší šanci a po sérii sedmi vyhraných kol za sebou zvítězili 16:12. Česká jednička si tak připisuje první cenné body do tabulky skupiny B, o další bude bojovat zase za týden proti Endpoint.

Zápasy SINNERS Esports v ESEA Premier S37:

Štítky: SINNERS, ESEA Premier
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.