Přejít k hlavnímu obsahu

Drama na R6 scéně! Pro League v Las Vegas způsobila odchody organizací a zmatení hráčů

21. 4. 2020 | 09:00 Rainbow Six: Siege
Velká kaňka pro současnou situaci okolo Rainbow Six Siege, a to konkrétně kompetitivní scény. Jako by nestačilo, že mnozí, nejen profesionální hráči, přesedlávají na Valorant. Velkou kontroverzi vyvolává komunikace Ubisoftu s účastníky americké Pro League, odkud postupně odstupují jednotlivé herní organizace, včetně Evil Geniuses či Luminosity Gaming.
R6 drama
R6 drama

Před několika dny bylo odhaleno, že některé týmy budou muset kompetitivní scénu, potažmo Pro League, opustit, ale oficiálně všechny kanály zůstaly v naprostém tichu. To prolomilo až vyjádření kapitána Luminosity Gaming, Kiana “Hyena” Mozayaniho. Ten totiž vysvětlil, že se jednání mezi jeho týmem a Ubisoftem kvůli LAN finále  ligy v Las Vegas přerušily. Samotní hráči ale dlouho nic nevěděli, a odpovědi se domohli až po vyhrožování veřejnými dotazy skrz své sociální sítě. 

Úryvek z vyjádření Hyeny:

Ubisoft naše setkání stále odsouval, takže jsme pořádně nevěděli, jak na tom jsme. Nevěděli jsme, jestli se máme balit a opustit gaming house. Nakonec jsme museli vyhrožovat tím, že se budeme ptát veřejně a až poté jsem si zavolal s Robbem Chiarinim (esport ředitel Ubisoftu), který mi řekl něco ve stylu, že mám pracovníkům Ubisoftu nechat prostor na práci. Pokud vím, tak 6. místo znamená setrvání v lize, ale tak to už zřejmě není, protože se nás Ubisoft rozhodl z ligy vyhodit.

Z kompetitivní scény ohlásili odchod i Evil Geniuses, kteří tak nechali sestavu okolo veterána Yunga bez organizace. Podobně je na tom také sestava bývalého týmu Reciprocity a vše je proto nyní zahaleno hustou mlhou. Jak bude vypadat pokračování Pro League, pravděpodobně ukáže až čas. 

R6 Pro League
Štítky: Pro League