Přejít k hlavnímu obsahu

Ambi jede bomby a zahraje si o postup na velkou LAN akci! Druhý Čech bohužel končí před branami

1. 8. 2021 | 09:06 VALORANT
Na vůbec prvním globálním turnaj se představil Magnum, český hráč reprezentující Fnatic, který za několik týdnů od podpisu v prvním světoznámém týmu dokázal dokráčet opravdu vysoko. Na podobné úspěchy se někdy navazuje těžko, další šance je ale před ním – a nejen to, v důležité části kvalifikaci se nachází také Ambi.
Magnum
Magnum
Zdroj: Fnatic / Riot Games

UPDATE #3: Chybělo opravdu jen málo. Ambi s Giants Gaming už čeká na nedělní finále, zatímco Magnum musel v BO5 sérii vyzvat Team Liquid. Souboj dvou minulých účastníků první mezinárodní LAN akce, a tím pádem i jedněch z favoritů tohoto cyklu, skončil až na poslední možné mapě. Přetahovaná po celou sérii probíhala o každé jedno kolo, nechybělo ani prodloužení a rozhodnout se muselo na nejnovější mapě Breeze. Team Liquid bohužel zvítězil nejmenším možným rozdílem a Magnum tedy bohužel nenaváže na cestu Ambiho.

UPDATE #2: Dočkáme se toho nejlepšího možného vyústění? Giants Gaming jedou bomby a ve finále horního pavouka neskutečným stylem (13:4 a 13:5) vymazali Team Liquid a míří vstříc bojům o postup na Masters Berlin je na světě! Fnatic mezitím nasedli na vítěznou vlnu a po dvou výhrách jsou ve finále LB, kde vyzvou právě zmíněný Team Liquid. Pokud by to Magnum a spol. zvládli, mohli bychom se dočkat dvojí účasti ve finále.

UPDATE #1: Fnatic i Giants Gaming se podařilo vyhrát první kolo, o něco více se zapotil první jmenovaní celek. Kvůli rozestavení pavouka se oba čeští hráči, vzhledem k těmto výhrám, museli potkat hned ve druhém kole. Oba týmy si v této sérii suverénně ubránili své mapy Icebox (Fnatic) a Bind (Giants), rozhodující Ascent byl ale neskutečnou podívanou, kterou muselo rozseknout až kolo s pořadovým číslem 34. Šťastnější ale nakonec byl Ambi, který při své premiéře na této úrovni opravdu září a od postupu do Challenger Playoffs jej dělí poslední výhra! Magnum kvůli pádu do pavouka poražených nyní musí pro úspěch zvítězit třikrát. Snad to klapne!


Druhý turnaj kategorie Masters, přes něž je možné se dostat na světový šampionát, nabízí čtyři sloty pro region EMEA. Ten slučuje Evropu, CIS a Turecko. Finále regionální kvalifikace o tyto čtyři sloty už zná většinu účastníků, jednu ze zbylých místenek ale mohou urvat také dva Češi. Fnatic s Martinem 'Magnum' Peňkovem bohužel o jediný zápas neuspěli na první pokus, při tom druhém ale budou patři mezi favority. Kromě něj si nejdůležitější turnaj své kariéry zahraje Štěpán 'Ambi' Beránek, který po konci v Sampi.Tipsport hostuje v Giants Gaming.

Z osmi týmů v rámci Challengers 2 postoupí dále nejlepší dvojka. Celý turnaj se hraje Double Elimination formátem, což znamená, že úspěch zaznamená vítěz pavouka vítězů a vítěz pavouka poražených. Pro úspěch v horní části je potřeba zvítězit ve třech BO3 sériích po sobě, v případě prohry v prvním nebo druhém kole je ze spodní části turnaje potřeba zvítězit celkem čtyřikrát. Mezi účastníky už díky předešlému postupu chybí Acend nebo G2 Esports, i tak je potřeba si dávat pozor na Team Liquid a další známé celky, které chtějí urvat postup.

Boje započaly ve středu večer, postupující poznáme v pátek a v sobotu, a vítěze korunuje neděle. Kromě postupových místenek v Challengers Playoffs o Masters Berlin si nejlepší kvarteto rozdělí také 35 tisíc euro.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.