Přejít k hlavnímu obsahu

Dva čeští hráči a jeden Slovák budou hrát nejvyšší evropskou ligu! Hippomaniacs jsou ve druhé divizi

11. 1. 2021 | 16:38 Dota 2
Dota Pro Circuit se vzhledem k aktuální situaci pro rok 2021 kompletně změnil. Vedle Majorů jsme se nově dočkali dlouhodobých regionálních soutěží, které právě na Majory povedou.
DreamLeague
DreamLeague

První vydání nejvyšší evropské soutěže ponese název DreamLeague a proběhne 18. ledna až 28. února. Stejně jako ostatní regiony nabídne 205 tisíc dolarů pro vyšší divizi a 75 tisíc dolarů pro tu druhou. Každá nabídne osm týmů, takže dostat se už jen mezi tuto smetánku je svým způsobem uměním. Proto nás opravdu těší, že v první letošní sezóně budeme mít komu fandit, ať už mezi jednotlivci, nebo dokonce celými týmy.

Přímou pozvánku do vyšší divize si vysloužila elitní čtveřice Team Liquid, OG, Team Secret a Nigma. Sestavy s našimi zástupci však byly pozvány do uzavřené kvalifikace, takže bylo jasné, že je minimálně v nižší lize na přelomu ledna a února uvidíme. Největší českou nadějí je aktuálně Miroslav 'BOOM' Bičan, který své kvality s týmem Vikin.gg opět prokázal na výbornou. Vikingové si poradili s českým seskupením Hippomaniacs a následně i s Chicken Fighters s českým hráčem Ondřejem 'Supream' Štarhou a zajistili si slot v nejvyšší evropské soutěži.

Supreamova parta, tedy jádro bývalé sestavy Ninjas in Pyjamas, dnes již bez Jonáše 'SabeRLighT' Volka, dokázala po jednom zaváhání porazit Hellbear Smashers. Výhra pro českého hráče znamenala postup ze spodního pavouka, na což stejným způsobem navázali i mudgolems se slovenským hráčem Oliverem 'skiter' Lepkem, kteří v LB bohužel ukončili snažení ryze českého týmu Hippomaniacs ve složení CURRY, Mambos, Tipek, Muf a sehny. Hippos se tak musejí spokojit s Lower Division, zatímco osmým týmem vyšší divize se stali Alliance.

Ve stejném termínu ale bude stát za to sledovat i severoamerickou ligu, která rovněž nabízí dvě místenky na Majoru, 205 tisíc dolarů a 1150 DPC bodů k tomu, kam s novým týmem Undying postoupil zmíněný SabeRLighT.

Složení nejvyšší evropské ligy DreamLeague S14 včetně sestav:

DreamLeague S14
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.