Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot dokráčeli v turnaji METAPLAY až do finále. V boji o 150 tisíc za 1. místo korun ale nestačili na INDE IRAE

5. 12. 2021 | 14:00 Counter-Strike 2 Live coverage
Hráči DNE se po MČR opravdu nenudí. Díky hezkému postavení v HLTV žebříčku dostávají pozvánky do zajímavých turnajů, tentokrát bojují v prvním turnaji od METAPLAY, což je bývalý pořadatel PolyPlay. Ve hře je krásných 10 tisíc dolarů, o které si DNE zahrají právě dnes. Postoupili totiž do finále, kde je čeká soupeř z Ruska.
DNE ZEDc
DNE ZEDc
Zdroj: sociální sítě týmu

METAPLAY od 3. prosince hostil celkem šestnáct pozvaných týmů, mezi kterými nechybělo několik zajímavých jmen. Vedle nich nastoupily také dva české celky, eSuba a Dynamo Eclot. Modrá krev dokázala porazit Feenix a EC Brugge, následně ale nestačila na Coalesce a vypadla v TOP 8. Smutné tohle vypadnutí bylo proto, že Coalesce do dalšího zápasu vůbec nenastoupili kvůli kolizi s jiným turnajem. Příběh DNE je ale jiný.

Dynamo Eclot na úvod porazili MayBe, na což navázali dvěma jednoznačnými výhrami nad týmy Budapest Five a Singularity, za které stále střílí i Ladislav 'GuardiaN' Kovács. Finále WB nabídlo parádní bitvu proti polské sestavě M1 EDEN, po třech mapách s nejtěsnějšími možnými výsledky ale DNE postoupili do grandfinále. Tam se jejich vyzyvatelem stal ruský tým INDE IRAE, jenž neuvěřitelně prošel celým Losers Bracketem od 1. kola.

Souboj o titul a většinu z celkového prize poolu 10 tisíc dolarů se odehraje právě teď. Dnes od 14:00 se proti sobě postaví Dynamo Eclot a INDE IRAE, což je dvojice, která se jen v tomto týdnu utkala už dvakrát. DNE ani jednou nezvítězili, ale svého soupeře už jistě budou mít přečteného a na třetí pokus předvedou nejlepší výkon! Šampion si totiž odnese v přepočtu 150 tisíc korun, pro samotný tým by šlo o první mezinárodní triumf.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.