Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness MARVO uspěli v baráži a vracejí se do 1. Tipsport COOL ligy

10. 3. 2021 | 16:29 Counter-Strike 2
Po odhlášení SINNERS Esports z 1. Tipsport COOL ligy se uvolnilo jedno místo v dlouhodobé domácí CS:GO soutěži, o které se včera večer utkaly čtyři týmy z loňské baráže. Dodatečná kvalifikace proběhla ve formátu BO3 Single Elimination, vítěz dvou zápasů bral všechno.
eEriness postupují do 1. Tipsport COOL ligy
eEriness postupují do 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: grafika eEriness

1. Tipsport COOL liga se v osmé sezóně rozloučila s eEriness MARVO a Sazka.BRUTE, kteří loni v říjnu nestačili na DEFEATERS a Entropiq. Dalšími neúspěšnými týmy baráže byli Gifted.uRage a Team Gravity, jenž podlehli Dark Tigers a ECLOT. Složení dodatečné kvalifikace o uvolněný slot SINNERS Esports se tedy v úterý 9. března týkalo této čtveřice týmů: eEriness MARVO, Sazka.BRUTE, Gifted.uRage a Team Gravity.

Úvodním zápasem bylo měření sil Sazka.BRUTE a Team Gravity. Zatímco první jmenovaný celek už spolu od začátku roku trénuje, ačkoliv nebyla jeho sestava oficiálně představena, tak oproti Gravity, kteří dlouhodobě hledají ideální složení, byli v roli favorita. Svoji pozici potvrdili na úvodním Infernu, které BRUTE ovládli 16:5. Gravity se však nenechali zahanbit a na Dustu 2 srovnali sérii výhrou 16:7. Rozhodoval tak decider v podobě Trainu, na kterém se BRUTE opět vrátili do tempa a výhrou 16:8 postupují do finále. MVP zápasu byl EYO. Ve druhém semifinále se proti sobě postavili eEriness MARVO a Gifted.uRage. Úvodní mapou tohoto duelu bylo Vertigo, kde se favoritům z eEriness podařilo vyhrát 11 bodů za útočnou stranu a následně uzavřeli mapu v poměru 16:9. Na druhé mapě Nuke byl průběh podstatně vyrovnanější a poprvé rozhodovala až samotná koncovka. Ta vyšla lépe eEriness a po výhře 16:13 se tradiční organizace přiblížila k návratu mezi elitu.

Finálový souboj o postup začal ve vysokém tempu. Sazka.BRUTE se dostali už do vedení 9:1, ale eEriness MARVO začali postupně stahovat. Za vyrovnaného stavu 14:14 zvládli koncovku Vertiga hráči eEriness, kteří se ujali vedení. Na jedné straně to nejvíce pálilo Adejisovi, na straně vítězů byl top fraggerem OxidE. Druhou mapou byl Overpass, jehož průběh se převíjel ze strany na stranu. Díky výhře pěti bodů za obrannou stranu v řadě se BRUTE dostali už do vedení 15:10, soupeř ale na poslední chvíli dokázal přepnout na vyšší rychlostní stupeň a srovnal. O vítězi nerozhodlo první prodloužení a neskutečně vyrovnanou a vypjatou bitvu rozhodlo až prodloužení druhé, po kterém se výhrou 22:19 stal tým eEriness MARVO osmým týmem v deváté sezóně 1. Tipsport COOL ligy. Lídrem dle počtu fragů byl na Overpassu opět zástupce BRUTE (Crazyy), vyrovnanost všech hráčů eEriness ale předčila soupeře. Poraženému celku nepomohlo ani to, že s ním nastoupil jiný pátý hráč.

Dodatečná kvalifikace do 1. Tipsport COOL ligy
  Česká republika Sazka.BRUTE2      
 16:5, 7:16, 16:8   Česká republika Sazka.BRUTE0   
  Česká republika Team Gravity1      
    14:16, 19:22   Slovensko eEriness MARVO 
  Slovensko eEriness MARVO2      
 16:9, 16:13   Slovensko eEriness MARVO2   
  Slovensko Gifted.uRage0      

Kvůli tomu, že Sazka.BRUTE nedokázali postoupit do 1. Tipsport COOL ligy, tak vzniká kolize, kdy ve druhé lize mají BRUTE hned dvě své sekce. Jejich akademie totiž loni uspěla v 3. Tipsport COOL lize, jeden ze dvou týmů této organizace se tedy svého slotu pro devátou sezónu bude muset vzdát. Tím pádem ve druhé lize vzniká druhý volný slot, díky čemuž tedy nebude muset proběhnout žádná baráž. Ve čtvrtek 11. března, kdy proběhne kvalifikační turnaj, tedy poznáme dva přímé postupující do 2. Tipsport COOL ligy, tedy oba finalisty tohoto turnaje. Připomínáme také pravidlo, že se této kvalifikace mohou zúčastnit pouze týmy pod organizací.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.