Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness MARVO vítají staronovou posilou, Fizarezi se v Gifted.uRage nestihl ani ohřát

17. 3. 2021 | 18:20 Counter-Strike 2
Tým eEriness MARVO se před novou sezónou vytasil s triem nových hráčů. Jedna ze slovenských posil se však neujala natolik, aby v sestavě zůstala natrvalo, takže ještě ve stejném měsíci po odhalení sestavy přichází první změna v základní pětici.
Fizarezi
Fizarezi
Zdroj: Foto: eEriness

V polovině února se organizace Gifted.uRage vrátila na pole CS:GO, její nová sekce měla také možnost zabojovat o postup do 1. Tipsport COOL ligy. U tohoto nezdaru už s týmem ale jeden hráč původní sestavy nebyl. Matej 'M1KI' Mikita se rozloučil s hráči, z nichž některé znal již několik let. Na jeho místo přišel Jurij 'Fizarezi' Andrijčuk, jehož si můžete pamatovat z loňského působení v eEriness MARVO a posléze ECLOT. Fizarezi podle všeho neplánoval pokračovat v aktivním hraní, nakonec se však rozhodl vypomoct svým bývalým parťákům a následně je doplnil i na serveru. Právě vedle některých členů dnešní sestavy Gifted.uRage dříve prorazil do světa esportu.

Fizarezi však v kádru Gifted dlouho nevydržel, i když se s ním počítalo nastálo. Ačkoliv již byly uzavřeny soupisky do Tipsport COOL ligy, tak se po něm rozhodli sáhnout hráči eEriness MARVO a využít jeden ze svých přestupů, díky čemuž si Fizarezi opět zahraje nejvyšší domácí soutěž. Ze základní sestavou eEriness se pár dní před startem 1. Tipsport COOL ligy naopak rozloučil Samuel 'OxidE' Krajčík, který figuruje jako oficiální náhradník.

Jak se za krátkou Fizareziho etapou v týmu Gifted.uRage ohlíží trenér Jakub 'bfull' Kokoška? „V první řadě nám Fizarezi velmi pomohl s progresem uvnitř týmu. Po nevydařených kvalifikacích jsme hledali zdroj našeho neúspěchu, což mimo jiné vyústilo ve změnu pátého hráče. Fiza se se mnou podílel na budování struktury týmu, ale hlavně aktivně předával hráčům svoje zkušenosti a analyzoval naše dema. Dostali jsme se do situace, kdy se z pozice náhradníka mohl účastnit jako pátý hráč aktivního hraní, čehož jsme využili. Bohužel po krátké etapě přišla nabídka od eEriness, která změní naše plány ohledně pátého hráče. Celý tým mu přeje hodně štěstí v staronovém působišti.“ Informace o tom, kdo bude novým pátým hráčem Gifted, je zatím neznámá.

UPDATE: Přestup Fizareziho během večera potvrdili také eEriness. Manažer CS:GO sekce Jan Vyhnálek se ke změně kádru vyjádřil následovně: „Měnit soupisku po jejím uzavření a pár dní před startem 1. Tipsport COOL ligy určitě není nejlepší start a přicházíme tím tedy hned na začátku o možnost 1 přestupu, ale pro zlepšení týmové hry a oné "chemie" to byl nutný krok. Fizu v týmu již všichni znají a prozatím vypadá vše velmi slibně. Po dnešním rozhovoru s týmem věřím, že se v lize ukážou v dobrém světle. Samuelovi tímto děkuji za dosavadní reprezentaci v aktivní soupisce a Fizovi přeju ať mu to ve staronovém týmu dobře střílí.“

Nová sestava eEriness MARVO:

 Česká republika David 'Zajda' Zajíček
 Česká republika Pavel 'replay' Vaněk
 Slovensko Kristián 'heikkoL' Garbera
 Slovensko Dávid 'Feki' Fekeč
 Česká republika Jurij 'Fizarezi' Andrijčuk

 Slovensko Samuel 'OxidE' Krajčík – náhradník

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.