Přejít k hlavnímu obsahu

Elitní český support Rufus je vyloučen z eSuby za hrubé porušení týmových pravidel

18. 11. 2021 | 16:52 League of Legends Zajímavost
Rufus patří mezi nejzkušenější české supporty. Třikrát si zahrál European Masters a za sebou má také několikeré působení v zahraničí. Většinu času od začátku loňského roku však strávil v eSubě, se kterou se ale nyní neloučí v dobrém. Podle vyjádření eSuby totiž hrubě porušil interní pravidla, za což byl pokutován a vyloučen.
Rufus
Rufus
Zdroj: eSuba

Radovan 'Rufus' Moravec se na domácí scéně aktivně pohybuje od roku 2016. Od té doby ani jednou nechyběl na MČR, kde si zahrál vždy za jiný tým nebo organizaci. Na kontě už měl dvě stříbra a jeden bronz, není tedy divu, že letos chtěl zaútočit na nejvyšší metu Rufus totiž od března loňského roku hrál za eSubu, se kterou se sice rozloučil letos v květnu, ale po jednom splitu ve Španělsku přijal nabídku na návrat pro off-season. Okamžitě po návratu opanoval podruhé v kariéře Mistrovství Slovenska, se svými parťáky ale na tom českém selhal. Jeho tým prohrál v semifinále a musel se spokojit s bronzem. Nejvíce nelibě to ale nesl právě Rufus.

Jak nyní vyšlo najevo, tak po semifinálové prohře to v gaming house tradiční české organizace vřelo. Podle oficiálního oznámení, které dnes eSuba publikovala, se po bolestivé prohře rozhodl Rufus opustit gaming house a z bootcampu se svévolně vrátit domů. Takové chování je podle slov vedení týmu nepřijatelné a totéž platilo o následné komunikaci směrem k managementu. Vzhledem k hodnotám, které dlouhodobě eSuba vyznává, tedy nemohlo přijít nic jiného než okamžité ukončení smlouvy. Spolu s ním si hráč vysloužil také finanční pokutu.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Po výměně Václava 'Vasked' Bendy je tedy modrá krev opět bez supporta. Načasování této situace je však skoro ideální, protože – i když ještě probíhá liga Hitpoint Winter – si většina týmů už chystá soupisky na příští sezónu, ve kterých nemusí zůstat žádný kámen na kameni. Otázkou však je, co nyní bude s Rufusem. Jeho pověst už v minulosti byla pošramocená, když jej za chování v SoloQ svého času na Twitteru veřejně vyhlásili zahraniční hráči. Buďto jeho kaňky dokáže někdo z domácího písečku přehlédnout a jít si především pro jeho nesporné hráčské kvality, nebo bude muset opět hledat někde v cizině. V minulosti si takto zahrál třeba v Maďarsku.

Kompletní přepis vyjádření eSuby k propuštění Rufuse zní následovně:

Během víkendových bojů na MČR v League of Legends, které naši kluci odehrávali z gaming housu v Praze, porušil Radovan nastavená týmová pravidla. Po prohraném semifinálovém zápase opustil bez dovolení prostory bootcampu a odjel svévolně domů. Nepřijatelná byla i jeho následná komunikace směrem k managementu týmu.

Takové chování je zcela v rozporu s hodnotami, které v eSubě ctíme, a proto jsme se rozhodli s okamžitou platností ukončit Rufusovo působení v eSubě a uložit mu finanční pokutu.

Všichni jsme měli na turnaji jen ty nejvyšší ambice a chtěli jsme MČR vyhrát. Naprosto chápeme, že po neúspěchu jsou hráči zklamaní a emoce k tomu patří. Stejně tak k tomu však patří zodpovědnost za své chovaní vůči spoluhráčům, celé naší organizaci, našim partnerům a fanouškům.

Zároveň bychom chtěli poděkovat zbylým hráčům a managementu LOL sekce za výkony a úsilí, které do příprav a samotného turnaje vložili. I přes nepříznivý výsledek si odnášíme bohaté zkušenosti a vrátíme se o to silnější.
Zdroj: @esuba.eu
Štítky: Rufus, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.