Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE mají baráž o ESEA Premier jistou, po prohře nad Akumou ale musí vyzvat DBL Poney

10. 7. 2021 | 12:34 Counter-Strike 2
Původní sestava ENTERPRISE srdnatě bojuje v play-off 37. sezóny ESEA Advanced. Po třech úvodních výhrách si The eLiVe a spol. zajistili vstupenku minimálně do baráže o ESEA Premier, do druhé nejvyšší ligy však stále ještě mohou postoupit přímo. Po včerejší prohře s Akumou potřebují zvítězit nad DBL Poney, aby pak v následném finále opět vyzvali zmíněný kontroverzní CIS celek.
forsyy
forsyy
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE nás všechny uchvátili svoji cestou v play-off ESEA Advanced, zvláště pak tím, že zde stále hrají v sestavě s nejasnou budoucností. Není totiž tajemstvím, že Levi a LucasP by mohli v týmu po této lize skončit – pokud úspěch vše tedy nezmění. Tři úvodní výhry v pozici outsidera nad ONYX, Budapest Five a PACT je ale rázem posunuly rovnou do baráže o druhou nejvyšší ligu ekosystému ESEA s názvem Premier, hráči v červenobílém však míří dál. Zápas s Akumou jim bohužel nevyšel, další šanci se ukázat ale budou mít v těžkém souboji s DBL Poney. Vítěz získá šanci v grandfinále, kde na něj bude čekat opět Akuma.

Souboj s dvacátým druhým nejlepším týmem světa, který v posledním měsíci schytával kritiku ohledně možného podvádění, nezačali ENTERPRISE na jejich Overpassu vůbec špatně. Za teroristy sice některá kola ztráceli, celkově však první polovina skončila v jejich prospěch 8:7. Bohužel, Akuma ukázala svou sílu a za T stranu se dostala do trháku 14:8. ENTERPRISE se ale nevzdali a i díky skvěle hrajícímu Eriku "The eLiVe" Sithovi s celkovými 26 killy se dotáhli až na stav 13:14! Vyrovnání stavu bylo extrémně blízko, Evgeniy "j3kie" Sergachev ale s nebezpečným Deaglem ale dokázal skvěle zabít na "áčku" hned dva hráče ENTERPRISE, čímž vyhrál celé kolo. Celkově mapa skončila 16:13, neboť hráči v červenobílém triku v posledním kole neměli peníze.

Druhá mapa Vertigo byla ze začátku celkem vyrovnaná, v druhé části první půle ale se ale Akumě dařilo podstatně více, a Ukrajinci si tak za útočnou stranu připsali vedení 10:5. Tlak celku z CIS regionu bohužel pokračoval i v druhé půli, kde za bránící stranu skvěle ubránili téměř veškeré snahy EP a celkově zvítězili 16:8.

S jistotou minimálně baráže vyzvou ENTERPRISE už dnes v 20:00 hvězdný francouzský celek DBL Poney, kde opět budou v pozici outsidera. Nic ale není nemožné. Česko-slovenská pětice buď postoupí do velkého finále, nebo se bude muset spokojit se zmíněnou baráží. I to je ale skvělé, vzpomeňme si, že právě z ní se do ESEA Premier dostali SINNERS, kteří se z ní pak po obrovském úspěchu prostříleli až do prestižní ESL Pro League

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.