Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE mají v prestižní lize ESEA Premier další prohru a čeká je minimálně boj o udržení

23. 9. 2021 | 09:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá nejvyšší evropská liga ESEA Premier se po této sezóně přejmenuje na ESL Challenger League. ENTERPRISE esports se tahle budoucnost může týkat, pokud však v závěru skupinové fáze zaberou. Po jediné výhře se totiž do play-off už s jistotou nepodívají, starosti budou mít úplně jiné.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ENTERPRISE esports sice vstoupili do 38. sezóny ligy ESEA Premier triumfem nad seveřany z Apeks, od té doby ale žádné další body do tabulky nepřidali. S následnými soupeři hráli v mnoha případech vyrovnaně, výhru to však nepřineslo ani jednou. Po prohrách s Akuma, SAW, DBL Poney a naposledy s BLINK bylo tedy však jasné, že ideálně potřebují přidat ještě jednu výhru. Šestou příležitost měli včera proti Sangal Esports.

Turecký celek měl na kontě 2 výhry a 2 prohry, také tedy urputně toužil po výhře. ENTERPRISE se bohužel nepodařilo navázat na výkony z finále Tipsport COOL ligy a na Sangal bohužel neměli. Ani na jedné z map Ancient a Nuke se nedostali na dvojciferný počet kol, od MAJ3Ra a spol. tohle byl skutečný přejezd. Zatímco Turci se tak ve skupině dostávají na bilanci 3-2, česko-slovenská sestava musí pomalu začít bít na poplach.

V tuto chvíli se ENTERPRISE nacházejí na 7. místě z osmi týmů ve skupině A, přičemž mají odehráno nejvíce zápasů. Bilanci s jedinou výhrou mají na kontě také SAW a Apeks, kteří se utkají právě dnes večer a tento zápas může naznačit osud našeho zástupce. Pokud by se SAW podařilo seveřany porazit, tak by česko-slovenský celek měl lepší pomocné výpočty a měl by mít závěr ve svých rukou. Jistotu minimálně baráže mají při většině scénářů, ale jestli nezvládnou závěrečný duel se Sprout, musejí spoléhat jen a jen na ostatní. Držíme palce!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.