Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE se blíží světové TOP 30, eSuba útočí na TOP 50 a pozadu není ani Dynamo Eclot

22. 11. 2021 | 21:55 Counter-Strike 2 Zajímavost
Každé pondělí v 19:00 spatří světlo světa nová aktualizace týmového žebříčku od uznávaného portálu HLTV.org. Ten je českými fanoušky v letošním roce hojně sledovaný díky postavení SINNERS v nejlepší třicítce, nyní by ale česká jednička mohla mít následovníky. Tažení na V4 Future Sports Festivalu posunulo jejich konkurenty opět na rekordní hodnoty.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: V4 Future Sports Festival

V4 Future Sports Festival byl pro českého a slovenského CS:GO fanouška krásným zážitkem. Celé trio našich zástupců prošlo úvodní částí turnaje, díky čemuž jsme měli nejvíce reprezentantů ze všech zemí. Polsko ani Maďarsko dokonce přes předkolo ani nepřešlo. ENTERPRISE navíc postoupili až do play-off a jejich výsledky se promítly do skoku v HLTV žebříčku. Okolo 60. místa se pohybovali od začátku října, ale díky tažení v Budapešti tento týden vylétli nejen do TOP 50, ale dokonce až na 38. místo. Na kontě mají 43 bodů, jen 10 je dělí od magické hranice TOP 30. V ní se samozřejmě stále nacházejí SINNERS, konkrétně jsou v tuto chvíli 25.

Posun v žebříčku se ale samozřejmě týká i dalších týmů. Hranici TOP 50 začali atakovat také hráči eSuby, kteří s 28 body vylétli na 54. pozici. Jeden povedený zápas v Evropě a mohou mít splněnou další parádní metu. V nejlepší stovce navíc máme ještě čtvrté zástupce, kterým je Dynamo Eclot. Ti jsou 8 bodů za eSubou, což vystačí na krásné 65. místo. Mít čtyři týmy takto vysoko v HLTV žebříčku, to je něco, co tu ještě nikdy nebylo. Dílčí body mají ještě Entropiq Prague a Sampi.Tipsport, kteří se ale pohybují na konci druhé stovky. Další body na konto budou mít šanci týmy získat například na Vodafone MČR, kde bude tradičně pokryta vyřazovací část.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.