Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Masters: První víkend ovládl Question Mark, Digital Athletics na 7. místě, Entropiq na 16. místě

26. 7. 2021 | 00:16 PUBG: Battlegrounds
Týden uběhl jako voda a po hlavní části prestižního ESL PUBG Masters zde máme již samotné Grand finále, ve kterém nechybí ani zástupci domácí scény. V turnaji nechybí přední evropské týmy, tak nezbývá nic jiného než se těšit kvalitnímu PUBG!
ESL PUBG Masters
ESL PUBG Masters
Zdroj: ESL

Update #1: Po prvním hracím dni jsme v 6 hrách získali 6 výherců, což znamená, že zítra může být vše jinak a zvítězit může kdokoliv. První místo zatím hájí tým Redline, na druhém místě FaZe Clan a na třetím místě Natus Vincere. Co se týče tuzemských hráčů, týmu Entropiq se příliš nedařilo a skončilo na 16. místě, i tak ale mají pořád reálnou šanci vyhrát. Tým okolo střelce PiXeL1ka si vedl o poznání lépe, i přes absenci výhry se drží na pěkném 8. místě. Druhá polovina hracího týdne se hraje již zítra od 18:00!

Update #2: V prvním týdnu vítězí ruský tým Question Mark, druhé místo vybojoval tým Natus Vincere. Zajímavostí je, že o umístění těchto týmů musela rozhodnout lepší vyhraná hra, protože týmy měly shodné skóre. Třetí místo vybojoval tým FaZe Clan. Digital Athletics s PiXeL1kem dokázali jednu hru vyhrát, což jim stačilo k hezkému 7. místu. Bohužel spokojeni nemůžou být kluci z Entropiqu, kteří obsadili poslední 16. místo. Nic však není ztraceno, příští týden se totiž bojuje opět od začátku a hlavně o větší prize pool, tudíž konečné místo pro oba týmy může být o poznání lepší!

ESL PUBG Masters: Summer
ESL PUBG Masters: Summer
Zdroj: twire.gg

ESL Masters: Summer míří do Grand finále. Po kvalifikaci a hlavní části zbylo v turnaji nejlepších 16 týmů, které ve dvou hracích týdnech změří síly a zabojují o prize pool 50 000 amerických dolarů! Kromě peněžní odměny půjde týmům i o PGC body, jelikož je tento turnaj zařazený organizátory mezi jeden ze čtyř hlavních turnajů v tomto roce. A nechybí ani domácí zástupci v podobě týmů Digital Athletics, za které nastupuje český střelec Miloslav ”PiXeL1K” Feik. Druhým postupujícím se stal tým Entropiq, který suverénním způsobem ovládl Lower Bracket v hlavní části a tým tak bude patřit k černým koním turnaje. Pokud jste hlavní část turnaje nesledovali, tak ESL udělalo s Dominikem "Hawki" Grygou menší rozhovor v angličtině.

Turnaj je rozdělen na dva hrací týdny, kdy hracími dny jsou vždy sobota a neděle (tedy 24.-25.7 a 31.7.-1.8.). Každý hrací den se vždy od 18:00 odehraje 6 map. Každý hrací týden jsou rozdány peníze, tým který získané největší obnos peněz, celé ESL vyhraje a připíše si dalších bonusových 10 000 amerických dolarů za celkové vítězství.

Seznam týmů v Grand finále:

Seznam týmů v Grand finále
Seznam týmů v Grand finále
Zdroj: ESL

Pro fanoušky tuzemské scény je zde další dobrá zpráva, kromě oficiálního anglického vysílaní, bude i český komentář v podaní streamera a komentátora IamDivineho! Nezapomeňte hry startují již dnes od 18:00!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!