Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague v ESEA Advanced play-off nestačili na 1shot a loučí se s výhrou 750 dolarů

11. 12. 2021 | 20:30 Counter-Strike 2 Preview
Entropiq Prague se ve druhé polovině domácí sezóny vůbec nedařilo a z žádné velké domácí ligy si neodnesli medaili. Podaří se jim úspěch vydobýt alespoň na mezinárodní scéně a alespoň trochu zachránit závěr roku? V 39. sezóně ESEA Advanced po dominanci v základní části sice zakopli, ale poté se opět rozjeli a již jsou ve 3. kole pavouka.
leckr
leckr
Zdroj: PLAYzone / MČR

ESEA soutěže jsou oblíbeným útočištěm českých a slovenských týmů, které v nich pravidelně zanechávají stopu. SINNERS v tomhle týdnu postoupili do play-off ESEA Premier, za sledování ale stojí také ESEA Advanced, jen o ligu nižší soutěž. V té jsme v 39. sezóně měli čtyři různé zástupce, vyřazovací boje se však bohužel týkají jen jednoho z nich. Entropiq Prague dokonce celou základní část ovládli s jedinou porážkou ve čtrnácti zápasech, zatímco Dynamo Eclot od postupu dělila jedna výhra, ENTERPRISE pak dvě. Oba se však, stejně jako Dark Tigers, v soutěži udrželi pro další sezónu. Hezký příslib doplňuje eSuba, která o patro níže bojuje o postup.

Entropiq Prague v základní části porazili celou řadu známých jmen. V přímém souboji o první místo například jako jediní v soutěži porazili silnou bulharskou sestavu SKADE. Až vyřazovací boje ale často ukáží, jak na tom týmy skutečně jsou. Mezi 24 nejlepšími týmy úvodní fáze ligy měl český celek nejlepší možné nasazení do play-off, v úvodním kole ale bohužel nestačil na anglickou sestavu Into The Breach. Po pádu do LB musejí Entropiq Prague zvítězit pětkrát, aby měli možnost zahrát si o postup do divize Premier. První dva zápasy už ale zvládli.

Po pádu do pavouka poražených si dokázali napravit reputaci s polským týmem ESCA Gaming, který porazili na třech mapách. Podobný průběh mělo i druhé kolo, kde EIQ pro změnu porazili Run or Die, bývalou sestavu Akuma. Na třetí duel nemusíme čekat příliš dlouho, ba právě naopak. Pokračování pavouka je na programu již dnes večer, kdy se aktuální česká pětka postaví akademii slavné organizace Fnatic. Tým s názvem fnatic Rising je aktuálně až ve druhé stovce světového žebříčku, opět tedy jde o velice hratelného soupeře, který do LB spadl z 3. kola WB po prohře nad SKADE. Také tento zápas vám přineseme živě, tak si nás nezapomeňte naladit v 20:30.

UPDATE: Další výhra je na kontě, a to znamená, že Entropiq Prague už jsou pouhé dva krůčky minimálně od účasti v baráži o ESEA Premier! Zápas proti fnatic Rising byl prvním čistým triumfem v celém play-off, nejvíce v tažení za výhrou 2:0 řádil především AJTT. Na oddych ale mnoho času nebylo, protože další zápas byl na programu hned další den. Dalším soupeřem české sestavy byl nebezpečný ruský celek 1shot. Série začala poměrně jednoznačným Ancientem, soupeř ale následně kontroval a hravě ovládl Inferno i Nuke. Cesta EIQ v play-off ESEA Advanced je tedy u konce, cennou útěchy, po nepostoupení do baráže, je alespoň 750 dolarů.

Štítky: ESEA, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.