Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq si zahrají ESL Pro League! Jejich barvy bude hájit 21. nejlepší celek světa

10. 5. 2021 | 18:31 Counter-Strike 2
Velmi překvapivá zpráva přišla dnes odpoledne z tábora Entropiq. Vedení totiž přivedlo bývalé hráče z Winstrike, kteří se nedávno dokázali kvalifikovat do prestižní ESL Pro League a momentálně okupují 21. pozici světa. Organizace tak drží svá slova a míří jen na ty nejvyšší příčky!
Entropiq CS:GO
Entropiq CS:GO
Zdroj: Foto: Entropiq

Když se před rokem vraceli leckr a spol. do jednoho týmu, bylo většině fanoušků jasné, že je zlanaří a podepíše v té době mladý Entropiq. Ale že tato organizace v posledních týdnech kuje plány s hráči na dvacátém prvním místě HLTV žebříčku, to opravdu nikdo nečekal. Z pohledu vedení to je ale logické, vždyť například ve hře VALORANT mají hned dva mezinárodní celky a FIFU zase reprezentují hráči z Velké Británie.

Do Entropiq má opravdu namířeno úspěšná pětice z bývalého Winstrike a za zeleno-černé barvy tedy uvidíme bojovat hned dva týmy, což by mohlo být dobré zejména pro tu českou sekci, která teď kromě větší motivace dostává i nový název Entropiq Prague. Organizace určitě udělala dobrý krok, získat hráče takového kalibru bez nutnosti výkupného se vyplatí. Skvělá zpráva je navíc ta, že jméno Entropiq uvidíme v nejprestižnější lize světa – ESL Pro League! Pro všechny fanoušky také tímto vzniká lákadlo v podobě budoucích samolepek ve hře.

Entropiq Prague
Entropiq Prague
Foto: Entropiq

Celek okolo neomylného snipera El1ana, jehož schopnosti mnohokrát poznali v současnosti už rivalové ze SINNERS, se od února konstantně drží v TOP 30, v ESEA Premier měl skvostné skóre 7:1 a vše se zdálo být v naprostém pořádku. Pak se ale něco zvrtlo. Na konci března totiž hráči rozvázali spolupráci se svou organizací Winstrike, důvodem prý mělo být časté porušování smluvních povinností.

Pod názvem ex-Winstrike ale nepřestávali hrát a zanedlouho se dokázali probojovat přes spodní pavouk do grand finále ESEA Premier S36, kde i přes nevýhodu jedné mapy dokázali přehrát portugalský sAw a obdrželi tak pozvánku do ESL Pro League S14, což podle trenéra Dmitryho "⁠hooch⁠" Bogdanova mohlo být velkou motivací pro nějakou zainteresovanou organizaci.

Trenér dokonce v rozhovoru pro HLTV.org uvedl, že už byli velmi blízko k podpisu u organizace v jejich CIS regionu, na poslední chvíli ale domluva padla, a to kvůli nedostatečnému rozpočtu na chod týmu. I přes všechna úskalí v týmu, který své jméno v musel ke konci dubna kvůli některým organizátorům změnit na EPG Family, panuje skvělá atmosféra a měsíc bez organizace je podle hoocha udělal ještě silnější, což dokazují i druhá místa v nedávných turnajích Snow Sweet Snow 3 a Spring Sweet Spring 1.

Teď už by je snad ale žádná překážka čekat neměla. Jak totiž víme, Entropiq je profesionální organizace, která svým hráčům dává tolik potřebného komfortu a oni se tak mohou soustředit jen a jen na hraní. Otázkou ale zůstává, jak to bude s budoucími kvalifikacemi na Major, které může hrát pouze jedna sekce dané organizace.

Sestava nového týmu Entropiq:

 Rusko Aleksey 'El1an' Gusev
 Kazachstán Viktor 'Lack1' Boldyrev
 Rusko Aleksey 'NickelBack' Trofimov
 Rusko Vladislav 'Krad' Kravchenko
 Rusko Igor 'Forester' Bezotecheskiy

 Rusko Dmitry 'hooch' Bogdanov – trenér
 Rusko Andrey 'XomA' Mironenko – analytik

Výkonný ředitel organizace, Ondřej Drebota, vše okomentoval následovně:

V posledních několika dnech probíhala velmi intenzivní jednání o složení nového mezinárodního CS:GO týmu. Věřím, že sestava, která je složena ze zahraničních hráčů, nás bude kvalitně reprezentovat na větších mezinárodních akcích.

V minulém roce se nám podařilo získat několik tuzemských mistrovských titulů, a díky pravidelné účasti našich hráčů na mezinárodních soutěžích získává postupně Entropiq své jméno i v zahraničí. Jsme tedy přesvědčeni, že spojení s takto úspěšným týmem na světové scéně je ta správná cesta, kterou chceme jít.

Současný CS:GO tým zůstává pod novým názvem Entropiq Prague, odkazujícím na sídlo organizace a naše hlavní město. Pro domácí družstvo může být kooperace se zkušenější sestavou přínosem, inspirací a motivací.

V Entropiqu si neklademe malé cíle a výrazný úspěch na mezinárodní scéně je jedním z nich. Naše řady se neustále rozšiřují a jsem moc rád, že se nám v poměrně krátkém čase od vzniku Entropiqu podařilo získat tak významnou posilu do našeho portfolia.
Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.