Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Los Angeles Online vyhrávají Virtus.pro, český hráč BOOM končí třetí

19. 4. 2020 | 23:21 Dota 2
Náhradní turnaj za Major v Los Angeles ESL One Los Angeles 2020 - Online: Europe & CIS je za námi. Vítězem se stali ruští Virtus.pro, skvěle si vedli však i všichni Češi. Saberlight se Supreamem skončili čtvrtí, BOOM dokonce získal bronzovou medaili.
VP
VP

UPDATE #3

Závěrečný den nabídl zpočátku zápas mezi Vikin.gg a OG. Bohužel pro českého reprezentanta jeho linky ani celá série nedopadly dobře a zůstává mu třetí místo. Ale i to je obrovský úspěch nevídaných rozměrů. Moc gratulujeme, těšíme se na další skvělou reprezentaci České republiky a zanedlouho přineseme rozhovor s jedním z jeho spoluhráčů. Na závěr se poprali již zmínění OG s Virtus.pro o výhru v turnaji. Ve vyhrocené třízápasové sérii se skvěle předvedl Noone a hlavně díky němu získal ruský celek další ESL titul. Rovněž si odnesl ocenění nejlepšího hráče a další automobil značky Mercedes do své sbírky.

Pavouk

UPDATE #2

Chicken Fighters zpočátku dne předvedli dvě skvělé hry proti týmu Spirit a udrželi se tak v turnaji. Další série však byla daleko napínavější a málokdo mohl věřit výsledku. Vikin.gg porazili nejlepší tým světa Secret 2:0 čistě díky týmové hře, nejednalo se ani v jednom případě o outpick. A tak jsme se k večeru dočkali derby mezi nejlepšími týmy s českými zástupci. První bod získali jednoznačně Vikingové, druhý stejně jednoznačně Chicken Fighters. V rozhodující hře dostal BOOM do svých rukou Broodmother a Supreamův Alchymista na Midu byl odsouzen k záhubě, stejně jako zbytek jeho týmu. Vikingové se tedy v neděli ve 14:00 postaví OG v boji o finále.

UPDATE #1

Den zahájili Chicken Fighters vyzývající vicemistry světa z týmu Nigma (Miracle, w33, MindControl, Gh, Kuroky). První hra byla zhruba půl hodiny vyrovnaná, ale pak se pořádně zapojil Miracle a jeho Morphling a zařídil Nigmě první bod. Ve druhé hře se skvěle blýskl Supream s Meepem a dotáhl svůj tým k vyrovnání série. Třetí mapu opět ovládal Supream se svou Templar Assasin a vyřazení vicemistrů světa bylo dokonáno. Zajistilo to Chicken Fighters 23. pozici ve světovém žebříčku podle Gosu Gamers.

I Vikingové se prali statečně, tentokráte s týmem Alliance (Nikobaby, Limmp, s4, Handsken, Sneyking). Stejně jako Chicken Fighters podlehli v první hře a druhou vyhráli díky skvělému lastpicku. BOOM předvedl skvělou hru za Broodmother a bylo srovnáno. Ve závěrečném boji o udržení se v turnaji to s Vikin.gg vypadalo opravdu bledě. Shad s Anti-Magem odevzdal Divine Rapier Spektře, ale po chvíli se jim ji podařilo zabít, získat Rapier, pozabíjet pár nepřátel a zničit trůn před zraky Spektry.

Oba týmy měly ve svých skupinách týmy ze světové špičky, jako Secret nebo OG, ale i méně známé CIS týmy, jako Unique nebo B8. Vikingům se ve třetím hracím dnu podařilo něco úžasného, porazili dvojnásobné mistry světa OG (Sumail, 33, Ceb, Saksa, Notail), byť v neúplné sestavě, přesto s velmi známými jmény. Ve druhé skupině zase Chicken Fighters potrápili aktuální světovou jedičku Secret (Matumbaman, Nisha, Zai, Yapzor, Puppey) v plné síle, když jí dokázali sebrat hned první hru série. Poté sice další dvě prohráli, ale potrápit takto silný tým se nepodaří jen tak někomu.

Posledním zápasem si Vikin.gg i Chicken Fighters mohli zajistit druhé místo ve skupině a s ním i postup do Upper Bracketu. Vikingové však podlehli vicemistrům světa z týmu Nigma (dříve Liquid), zejména díky Meepovi, kterého nechali v obou hrách projít draftem. Chicken Fighters nezvládli švédský celek Alliance, kdy jim nevyšla zejména třetí rozhodující hra.

Skupiny

Komentátoři i analytici velmi často chválili naše krajany a dle jejich názoru je jen otázkou času, než je osloví jeden ze špičkových světových týmů. Zároveň během turnaje dosáhli Vikingové na zajímavý milník. Podle žebříčku GosuGamers se řadí do první dvacítky týmů na světě, Chicken Fighters byli dvacátí pátí.

Sestava Chicken Fighters

 Švédsko Charlie "CharlieDota" Arat
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
 Švédsko Adrian "Era" Kryeziu
 Rusko Akbar "Sonneiko" Butaev

Sestava Vikin.gg

 Nizozemsko Indji "Shad" Lub
 Česká republika Miroslav "BOOM" Bičan
 Rakousko Tobias "Tobi" Buchner
 Izrael Adam "Aramis" Moroz
 Nizozemsko Melchior "Seleri" Hillenkamp