Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League: Frozen ovládl skupinu C a postupuje do finálové skupiny!

3. 4. 2020 | 21:50 Counter-Strike 2
Největší liga ve světě Counter-Strike je zpět i se slovenskou účastí. Ve skupině C totiž bojuje o postup také slovenská hvězda frozen z týmu mousesports.
frozen
frozen

ESL Pro League je již tradičně nejprestižnější ligou ve světě Counter-Strike a velké plány byly i letos. Bohužel, kvůli koronaviru se musel změnit formát a liga je rozdělena na evropský a americký region. To však na prestiži moc nemění a boje na nejvyšší úrovni probíhají online. O účast v play-off bojuje i slovenská hvězda frozen.

Mousesports se nacházejí v nabité skupině C, kde kromě nich o postup bojují také FaZe, G2, OG, Virtus.pro a TyLoo. Ve skupině se utká každý s každým a vítěz postoupí rovnou do druhé fáze, zatímco týmy na druhém a třetím místě se o postup utkají ještě v play-in proti týmům z dalších skupin.

Ze skupiny A již mají své místo v druhé fázi Natus Vincere, ve skupině B zase Astralis. V play-in již čekají Vitality, NiP, fnatic a forZe.

ESL Pro League

UPDATE #5: Mousesports zvládli poslední zápas a díky zaváhání OG v posledních dvou zápasech si připisují také celkové prvenství ve skupině a postupují! Spolu s Mouz jsou již v druhé fázi Astralis a Natus Vincere, o zbylých třech účastnících rozhodne play-in mezi týmy, které skončily na druhém a třetím místě.

UPDATE #4: Mousesports dnes čeká poslední. Díky prohře OG nad Virtus.pro je souboj o prvenství stále otevřený. Situace je následující: pokud OG porazí FaZe Clan, přímý postup si zajistí právě oni. Pokud však FaZe Clan zvítězí, první místo si odnese vítěz utkání G2 proti Mouz. Zároveň však by však poražený tým musel spoléhat na lepší skóre ve vzájemných zápasech. Ve zkratce tedy, pokud zvítězí OG, na výsledku mousesports tolik nezáleží. Pokud však zvítězí FaZe, vítězství mousesports by znamenalo postup ze skupiny, porážka by však pravděpodobně znamenala konec v turnaji.

UPDATE #3: Frozenův tým si připsal vítězství také v zápase s TyLoo a je velmi blízko postupu z první fáze skupinové části!. V pátek na mousesports čeká ještě poslední utkání proti G2, kde se tyto dva celky pravděpodobně utkají o lepší umístění ve skupině a tím pádem slabšího soupeře v postup do finální skupiny. Naopak téměř jisté prvenství má tým OG, kterému pro přímý postup stačí porazit Virtus.pro.

UPDATE #2: Mousesports zvládli důležité utkání proti Virtus.pro a připsali si tak důležité tři body, které tým výrazně posunul k postupu. Zítra čeká frozena a spol. utkání s TyLoo a v případě výhry by se výrazně posunuli k postupu. Zároveň však kvůli prohře s OG je již přímý postup pouze v teoretické rovině. Ze hry o postup je tým TyLoo, šance FaZe a Virtus.pro jsou již pouze teoretické. 

UPDATE #1: Frozen a jeho mousesports bohužel nezvládli souboj s OG, velkou roli hrály problémy s internetem, které na drahé a třetí mapě zažíval chrisJ. Dnes je však čeká souboj s Virtus.pro, který by měl být pro frozena jasnou výhrou, stejně jako zítřejší utkání s TyLoo. Již dnes si také zajistí postup jeden z dvojice G2 a OG.

28. 3. Evropa mousesports2:1 Evropa FaZe Clan18:00
29. 3. Evropa mousesports1:2 Evropa OG14:25
31. 3. Evropa mousesports2:0 Kazachstán Virtus.pro18:00
1. 4. Evropa mousesports2:0 Čína TyLoo14:25
3. 4. Evropa mousesports2:0 Francie G218:25

Průběžné pořadí skupiny C je následující.

Skupina CVP+/-B
 Evropa mousesports41912
 Evropa FaZe Clan32409
 Evropa OG32269
 Francie G232106
 Kazachstán Virtus.pro23-73
 Čína TyLoo05-780
Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.