Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League: mousesports po pětimapovém finále bohužel nedokázali obhájit titul

12. 4. 2020 | 22:15 Counter-Strike 2
Největší liga ve světě Counter-Strike, která se musí odehrávat online, se chýlí ke svému konci. Mezi nejlepší evropskou šestici se probojoval i slovenský mladík frozen s jeho týmem mousesports. Velmi napínavé finále, které se natáhlo do všech pěti map, skončilo vítězně pro švédský celek fnatic. Mousesports se tak své obhajoby nedočkali.
fnatic
fnatic

ESL Pro League je již tradičně nejprestižnější ligou ve světě Counter-Strike a velké plány byly i letos. Bohužel, kvůli koronaviru se musel změnit formát a liga je rozdělena na evropský a americký region. To však na prestiži moc nemění a boje na nejvyšší úrovni probíhají online. Aktuálně je v lize posledních šest kvalitních celků, které se poperou o titul ESL Pro League Season 11.

Ze skupinové části se podařilo mousesports postoupit z prvního místa, když skupinu C ovládli s jedinou prohrou. Tím si zajistili postup do druhé fáze, zatím co ostatní týmy, které skončili na druhém a třetím místě, museli bojovat v play-in o udržení a postup do této závěrečné fáze.

V play-in se podařilo urvat vítězství FaZe, kteří doslova převálcovali forZe poměrem 2:0 na mapy a zajistili si tím účast v druhé fázi. Společně s nimi tam zavítají fnatic. Těm se povedlo po třech mapách urvat vítězství proti švédskému celku NiP. O posledním účastníkovi se rozhodlo ve večerních hodinách mezi OG a Vitality. OG z tohoto duelu odešli jako vítězové, když po vyrovnaném duelu na třech mapách dokázali, že jsou lepším celkem.

Nyní nás však čeká velmi napínavý souboj šesti nejlepších celků. K postupujícím z play-in se připojí Astralis, Natus Vincere a mousesports, kteří se umístili ve skupinové fázi na prvních místech. Formát bude stále stejný. Týmy odehrají BO3 zápasy každý s každým. Tým na druhém a třetím se mezi sebou utká v zápase o postup do grand finále. Tam na ně už bude čekat tým, který skončí v druhé fázi na prvním místě.

epl11

UPDATE #7: Ve finále ESL Pro League Season 11 se stejně jako minulý rok utkali mousesports s fnatic. Vloni si titul odnesli mousesports, letos jim to ale bohužel nevyšlo. Po velmi napínavém finále, které se protáhlo až na poslední možnou mapu, prohrál frozen s mousesports poměrem 2:3. I přes to si odnáší krásné 2. místo a 65 000$.

UPDATE #6: V posledním zápase druhé fáze se utkal frozen s Astralis. Tento zápas se jim opravdu nepovedl a po té, co se dokázali vyhrát pouze 4 kola, podlehli 2:0 na mapy. Do odvety nastoupili dnes a hrálo se hned o postup do finále. Tato odveta vyšla mousesports mnohem lépe než předchozí zápas a po velmi napínavé BO3 sérii to frozen s týmem dotáhli do finále. Ve finálové BO5 sérii se utkají s fnatic o titul ESL Pro League Season 11.

UPDATE #5: Mousesports nastoupili do druhé fáze turnaje velmi dobře, když se jim v prvních třech zápase povedlo zvítězit. Následující dva zápasy už tak dobře nedopadly. V posledním zápase se utkali s Astralis, proti kterým získali pouze čtyři kola a podlehli tak 2:0. Druhá fáze je u konce a musíme říct, že to bylo opravdu těsné, protože tři týmy skončili se stejným počtem bodů. O postup do finále EPL se utká frozen opět s Astralis. Vítěz této odvety si zahraje o titul ESL Pro League Season 11 proti fnatic, kteří skupinu druhé fáze ovládli.

UPDATE #4: V předposledním kole druhé fáze ESL Pro League Season 11 podléhají mousesports v zápase proti fnatic. Poté, co se frozenovi povedlo společně s jeho týmem vyhrát tři zápasy v řadě, prohrávají proti švédskému celku 2:0. Oba týmy mají aktuálně stejný počet bodů, ale vítězství ve vzájemném zápase posouvá fnatic na první místo. Do konce druhé fáze zbývá odehrát jeden zápas, ve kterém se mousesports utkají s dánskými Astralis.

UPDATE #3: Frozen zvládl velmi důležité utkání s Natus Vincere, kdy oba týmy měli stejný počet bodů a utkali se tak o vedení tabulky. Mousesports opět předvedli své kvality na nuke a pomohlo jim to k vítězství 2:0. Připisují si tím třetí vítězství v řadě ve finálové fázi celé ligy a jsou v čele tabulky. Nyní je čeká zápas s fnatic, kteří se poté, co v posledním zápase těsně podlehli OG, drží na druhém místě.

UPDATE #2: Po velmi napínavém zápase s Astralis si frozen a mousesports připisují druhou výhru v druhé fázi ligy. Po dlouhém souboji na třech mapách získali velmi cenné body a posunuli se tím do čela tabulky.  Nyní je však čeká zápas s Natus Vincere, kteří si také ze dvou zápasů připsali dvě výhry. 

UPDATE #1: Frozen se svým týmem mousesports postavil v prvním zápase proti OG, stejně jako tomu bylo v první fázi ligy, kdy měl chrisJ problémy s internetem. V tomhle zápase bylo vše v pořádku a mouz to soupeři vrátili v plné parádě. Velkou roli měl v této odvetě ropz, který si za dvě mapy připsal parádních 47 killů. V pondělí však na ně čeká vyrovnanější souboj s FaZe, ve kterém budou chtít oba týmy získat důležité body.

Zápasy mousesports v druhé fázi a play-off:
5. 4. Evropa mousesports2:0 Evropa OG22:10
6. 4. Evropa mousesports2:1 Evropa FaZe Clan22:00
7. 4. Evropa mousesports2:0 Rusko Natus Vincere18:00
8. 4. Evropa mousesports0:2 Švédsko fnatic14:25
9. 4. Evropa mousesports0:2 Dánsko Astralis18:25
11. 4. Evropa mousesports2:1 Dánsko Astralis18:25
12. 4. Evropa mousesports2:3 Švédsko fnatic16:25
Průběžné pořadí druhé fáze je následující:
Název týmuVP+/-B
 Švédsko fnatic412612
 Dánsko Astralis32539
 Evropa mousesports32-129
 Rusko Natus Vincere32-199
 Evropa FaZe Clan14-253
 Evropa OG14-233