Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League: Gambit ovládli skupinu C, postup si zajistili i FURIA a NAVI

25. 3. 2021 | 23:33 Counter-Strike 2
Také třetí skupina ESL Pro League je minulostí. Stejně jako v Katowicích, i zde triumfovali mladíčci z Gambit.
Gambit Esports
Gambit Esports
Zdroj: Gambit Esports

Předposlední skupinou ESL Pro League byla skupina C, která nabízela velké CIS derby mezi Natus Vincere a Gambit, ale také setkání tří brazilských celků - FURIA, MIBR a TeamOne. Vedle nich bojovali také hráči Cloud9, kteří stále čekají na svůj první úspěch.

Nejvíce pozornosti směřovalo na katowické šampiony z týmu Gambit, kteří ve svém prvním utkání po zisku titulu překvapivě podlehli dánskému celku Copenhagen Flames. Při ESL Pro League však ukázali, že se rozhodně jednalo jen o výjimku. Gambit nejprve zvládli "povinné" vítězství proti týmům MIBR a Cloud9, svou roli favoritů potvrdili hlavně v utkání proti NAVI. V posledním kole si poradili i s Brazilci z celku FURIA a bez ztráty bodu jednoznačně ovládli skupinu C. 

Vyhrocené boje však panovaly o další dvě postupová místa. Očekával se jednoznačný postup NAVI a FURIA, boje ale zkomplikovali hráči Cloud9. Ti si totiž v předposledním zápase poradili jednoznačně s brazilským favoritem a vše naznačovalo tomu, že uvidíme three-way tie, který by vycházel v neprospěch NAVI

To by však Cloud9 museli v posledním utkání porazit MIBR. Evropský tým složený okolo ALEXe a es3taga dokázal celou dobu držet krok se silnějšími soupeři, v posledním utkání byl však jako vyměněný. Špatný výkon a množství chyb nakonec způsobil prohru, která vyřadila Cloud9 ze hry.

    #VP+/-B
1.  Rusko Gambit506615
2.  Brazílie FURIA32-69
3.  Rusko Natus Vincere3299
4.  Brazílie MIBR23-236
5.  Evropa Cloud923136
6.  Brazílie TeamOne05-590

Gambit tak postupují rovnou do TOP6 fáze, kde se přidají k NiP a Heroic. FURIA a Natus Vincere si zahrají první fázi play-off, kde se utkají s Complexity, FPX, ENCE a G2.

Poslední postupující se dozvíme již v pondělí, kdy vyvrcholí skupina D s celky jako Liquid, Evil Geniuses, Astralis nebo Virtus.pro.

Kompletní výsledky a nadcházející zápasy ESL Pro League naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.