Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League skončilo pro mouz katastrofou, postoupit nezvládli ani FaZe a Vitality

19. 3. 2021 | 12:40 Counter-Strike 2
Základní skupiny ESL Pro League se přehouply do své poloviny a my známe další postupující. Mezi ně však bohužel nepatří frozen a jeho mousesports.
frozen
frozen
Zdroj: PLAYzone - Dominik Bludský

Nejprestižnější liga v CS:GO světě, ESL Pro League, má právě teď v plném proudu svou 13. sezónu. Po úspěšném postupu Martina "STYKO" Styka chtěl na tento úspěch navázat i další slovenský střelec, David "frozen" Čerňanský se svým týmem mousesports. V cestě mu stáli solní soupeři, kterým se však v poslední době také příliš nedařilo, mezi kterými byli například FaZe, G2 nebo Vitality.

Bez přehánění se však s klidem dá říct, že pro mousesports skončil turnaj katastrofou. Až do posledního dne totiž sbírali jednu prohru za druhou, v posledním kole si sice spravili chuť skalpem G2, i přesto se s turnajem loučí na posledním místě ve skupině B.

Podobný scénář čekal i na tým Vitality, od kterého se však čekalo mnohem víc. Ti si sice na úvod poradili právě s mousesports a FaZe, po prohrách nad G2, NiP a dokonce i ENCE přišli o šance na postup. A nedařilo se ani FaZe, kteří si na své konto připsali jen dvě výhry.

Největší překvapení však byl tým ENCE, který nabral do sestavy okolo Aleksiho "allu" Jalliho odpadlíky z ostatních evropských týmů a byl považován za největšího underdoga. Omyl, ENCE si po výhrách nad mousesports, G2 a Vitality dokráčeli k suverénnímu postupu, i když poslední utkání proti FaZe, které jim mohlo zajistit první místo, nezvládli.

Triumf nakonec získali Ninjas in Pymajas, kteří prohráli pouze své úvodní utkání proti G2. A posledním postupujícím se stal právě francouzsko-balkánský celek, který ukázal, že kennyS byl nejspíš opravdu problém.

 

   #VP+/-B
1.  Švédsko NiP412612
2.  Evropa ENCE32-229
3.  Evropa G2 32139
4.  Francie Vitality23-366
5.  Evropa FaZe23186
6.  Evropa mousesports1413

ESL Pro League pokračuje rovnou skupinou C, kde se představí například šampioni IEM Katowice Gambit, světová jednička Natus Vincere, či trio brazilských týmů. Kompletní výsledky i rozpis zápasů naleznete v našem zápasovníku.

Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.