Přejít k hlavnímu obsahu

ESL zbrojí proti FLASHPOINT, uzavřelo dohodu s kompletní světovou špičkou

20. 2. 2020 | 14:39 Counter-Strike 2
Nová sezóna ESL Pro League začíná sice až za pár týdnů, o síle přepracované ligy však není pochyb ani teď. ESL se totiž po vzoru BLAST a FLASPOINT rozhodlo představit partnerské týmy, mezi nimiž nechybí ze světové špičky vůbec nikdo.
ESL pro tour
ESL pro tour

O bojích mezi ESL a FLASHPOINT se toho napsalo již dost. Dvě ligy, které poběží souběžně, se dlouhou dobu přely o přízeň nejlepších světových týmů. ESL však díky nové dohodě ukazuje, že tuto bitvu vyhráli právě. Představili totiž třináct týmů, které uzavřely dohodu s ESL Pro League na minimálně 3 roky.

Týmy přitom budou těžit i z podobných výhod, jaké sliboval FLASHPOINT. Kromě jistoty z účasti v lize se mohou týmy těšit také na částí ze zisků. V lize, která je z formálního hlediska samostatným celkem, totiž vlastní majoritní podíl. Po pokrytí nákladů se budou těšit z peněz nejen organizace, ale také samotní hráči. 

ESL Louvre Teams

Pro partnerské týmy však tímto seznam výhod v turnajích ESL nekončí. Část z pozvánek na další turnaje ESL Pro Tour bude rezervována právě pro tyto celky, pokud se jim navíc podaří dostat na dostatečné množství ostatních turnajů od ESL, budou dostávat také další části ze zisků.

Kromě těchto týmů se však ESL Pro League zúčastní dalších 11 celků. Pozvánku dostali vítězové evropské a americké Mountain Dew ligy, týmy forZe a BOOM, dále také všichni účastníci posledního finále ESL Pro League (kromě Cloud9 a MIBR, kteří kývli FLASHPOINTu) a několik pozvánek bylo rozdáno také na základě světového žebříčku ESL.

PZCH

Liga startuje 16. března, kdy začnou základní skupiny. Ty budou čtyři a v každé se utká šest týmů ve formátu každý s každým. Nejlepší týmy z každé skupiny se ještě utkají mezi sebou, aby se rozhodlo, kdo půjde rovnou do semifinále a kdo do čtvrtfinále play-off. Týmy na 2. a 3. místě začnou play-off až v šestnácti finále.

Nejlepších šest týmů se pak o titul utká v půlce dubna v americkém Dallasu.

Složení nejbližší sezóny ESL Pro League je tedy následující:

Partnerské týmy
 Dánsko Astralis Švédsko fnatic Evropa FaZe Spojené státy americké Liquid Rusko Natus Vincere
 Evropa mousesports Evropa Complexity Austrálie 100 Thieves Spojené státy americké Evil Geniuses Finsko ENCE
 Švédsko Ninjas in Pyjamas Francie G2 Esports Francie Vitality  
     
Účastníci EPL Finals S10
 Dánsko North Austrálie Renegades Brazílie Sharks Dánsko Heroic Čína TyLoo
     
Vítězové Montain Dew ligy
 Rusko forZe Brazílie BOOM   
     
Týmy pozvané na základě ESL žebřícku
 Evropa GODSENT Evropa OG Brazílie FURIA Kazachstán Virtus.pro 

Jediným týmem, který podle všeho s přijetím pozvánky váhal, byl Astralis. Ten podle zveřejněných informací spolupracoval s FLASHPOINT, pro svou účast v lize si však dal podmínku, že musí přijít alespoň další dva top týmy.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.