Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba a Dynamo Eclot také vystrkují v Evropě drápky. Oba se dostali na zajímavý mezinárodní turnaj

21. 11. 2021 | 10:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Česko-slovenská scéna má v současnosti hned čtyři zástupce v nejlepší světové stovce. Není tedy divu, že se nejlepší domácí týmy čím dál častěji ukazují také v zahraničí. Tentokrát pro vás máme dva úspěchy v podání eSuby a Dynama Eclot, druhý jmenovaný navíc do hlavního turnaje, kam se kvalifikoval, vstoupí už tohle pondělí.
Pinnacle Fall Series
Pinnacle Fall Series
Zdroj: Relog Media

Jako první se zaměříme na eSubu, která se aktuálně nachází na krásném 62. místě světového žebříčku. Takhle vysoko tradiční domácí organizace ještě s žádnou ze svých CS:GO sestav ještě nikdy nebyla!

O další z možných posunů se může postarat Vodafone MČR, ještě předtím si ale po vypadnutí z V4 Festivalu spravili blogg1s a spol. chuť v kvalifikaci na turnaj Exeedme Revolution. eSuba ve své skupině nejprve porazila 19:17 dánský tým MASONIC, aby posléze prošla do hlavního turnaje přes převážně španělskou sestavu VELOX. Tyto dvě výhry vynesly modré krvi 625 dolarů a účast na turnaji, který proběhne na začátku prosince.

Kromě eSuby postoupily další známé týmy jako Eternal Fire nebo Tricked Esport, v další skupinové fázi se mohou eSubáci potkat s forZe, Fiend nebo třeba dalším českým zástupcem v podání SINNERS. Ve hře bude 42500 dolarů a další podíl z crowdfundingu, takže o motivaci mají týmy určitě postaráno. Případný úspěch by pro eSubu navíc mohl znamenat posun třeba i do TOP 50, což by byl pro modré barvy krásný závěr sezóny.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Kromě zmíněného turnaje eSuba měla vstoupit také do třetí Pinnacle Fall Series, kvůli V4 Festivalu ale musela na poslední chvíli odstoupit. Její slot tak zachránili a převzali hráči Dynama Eclot, ačkoliv se jim to časově tolik nehodilo. Přesuňme se tak nyní k tomu, co už mají DNE za sebou a co je v následujícím týdnu bude čekat.

Jak už bývá v turnajích od Relog Media zvykem, tak i Pinnacle Fall Series s pořadovým číslem třetí započala regionální swiss částí. Ambiciózní týmy potřebovaly třikrát z maximálního počtu pěti zápasů zvítězit, aby si vybojovaly postup do hlavní části turnaje. Dynamo Eclot v úvodním kole narazilo na hREDS z Finska, které jasně smetla na první mapě, ale soupeř dokázal sérii otočit a získat první výhru. Hráči DNE se však nezalekli, výhrou nad Levadia z Estonska se rozjeli a vše zakončili dalšími triumfy nad KOVA Esports a Marten Gaming.

V první části podzimní série se Dynamu Eclot podařilo v losu daných kol vyhnout nejzvučnějším jménům. Na to se sice historie ptát nebude, ale v hlavním turnaji už to tak jednoduché mít nebudou. Tam už si vybírat oponenty příliš nejde. Pozitivní však je, že aktuálně 83. nejlepší tým světa už má na svém kontě výhru dvou tisíc dolarů. Hlavní část Pinnacle Fall Series #3 startuje už v pondělí. Jak ale celý zbytek turnaje bude probíhat, je zatím nejisté, protože ve středu večer DNE vstupují do bojů o český titul na Vodafone MČR v počítačových hrách.

Štítky: eSuba, Dynamo Eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.