Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba i SINNERS si připisují své první výhry! Co nabídl první den European Masters?

17. 8. 2021 | 09:55 League of Legends
Oba čeští zástupci v Evropě mají po jarní účasti v European Masters co napravovat. Naštěstí už po prvním dni jsme se dočkali více výher, než v průběhu základních skupin na jaře dohromady. Výrazně těžší soupeře schytala do eSuba, která si musí poradit s elitními celky z Německa, Francie a Polska. SINNERS jsou na tom o něco lépe a utkávají se proti týmům z Itálie, Portugalska a Srbska.
První den EU Masters je za námi
První den EU Masters je za námi
Zdroj: European Masters

Letní vydání European Masters odstartovalo v pondělí večer. Očekávání pro oba české týmy nebyla úplně nejvyšší, ale už teď můžeme říct, že se naši borci předvedli během prvního dne v tom nejlepším světle, v jakém asi bylo možné. Možná se z některých duelů dalo odnést více, ale nyní je čas slavit.

Jako první začneme ve skupině C, kde SINNERS bojují o postup do hlavní části EU Masters. První den jim bohužel nevyšel úplně nejlépe, ale v posledním zápase dokázali po velice chaotické hře urvat výhru proti portugalskému týmu Karma Clan Esports. Speciálně midař Ordno na sebe upoutal všechnu pozornost, když s LeBlanc dokázal předvést výborný výkon. Rovněž support Blue se svým Threshem výrazně pomohl k této hodně cenné výhře. Dokážou dnes hráči SINNERS ještě zvrátit stav, v jakém tato skupina je a postoupí dále?

EU Masters po prvním dni
EU Masters po prvním dni
Foto: European Masters

Oproti SINNERS je na tom eSuba daleko hůře, co se týká losu do skupiny. AGO Rogue, Vitality.Bee a mousesports. Už jenom podle názvů se dá pochopit, že z těchto týmů jde strach a speciálně individuální výkony hráčů jsou na vysoké úrovni. Přece jen dva z těchto celků jsou akademie organizací, které působí v nejvyšší evropské lize LEC. Přesto se eSuba nezalekla a v prvním dni předvedla výborné výkony a dokonce si odnesla jednu výhru.

Tato výhra přišla proti francouzskému týmu Vitality.Bee, který je zatím zklamáním pro všechny fanoušky LFL. Nicméně pro nás Čechy to byla famózní show, kterou nejvíce rozjížděl marksman Dany se svým Kog’Mawem a jako už tradičně Sajator na midu s Irelií. Skupina vypadá po prvním dni pro eSubu o něco lépe než pro SINNERS, protože ve skupině D jsou hned tři týmy, které sdílejí stejné skóre 1-2 a dnes v podvečer si všechny tyto týmy zabojují o postup do hlavní části European Masters.

Český stream provázený tím nejlepším komentářem pro naši scénu zprostředkovává na svém Twitch kanále Hitpoint, takže tam dnes v 17:30 doražte a podpořte naše borce v Evropě, protože možná některé z nich jedenkrát uvidíme v těch nejlepších světových ligách.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.