Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba a Sampi.Tipsport přesvědčili všechny fanoušky, že i zápas o 3. místo může přinést show

29. 5. 2021 | 17:54 Counter-Strike 2
Duel o bronzové medaile se často odsuzuje, v tomhle případě ale nabídl vše, co bychom od něj mohli očekávat. Oba týmy se do svého soupeře pustili naplno a rozhodnout muselo až druhé prodloužení třetí mapy. Zápas napsal spoustu příběhů a oba týmy prokázaly neskutečnými výkony, že duely o třetí místo mají smysl.
eSuba
eSuba
Zdroj: grafika PLAYzone

Rozlučky s Trainem jsme se nedočkali, Sampi.Tipsport jej škrtnuli, a tak se začalo na Mirage. Samotný úvod ale provázela smutná chvíle, když během prvního kola vypadla elektřina NIOvi, když jeho sousedům spadl na dvůr strom a přetrhal elektrické vedení. To navíc poté, co předtím několik hodin nešel internet lukovi. Po čekání se hostem stal creze, který se neuvedl vůbec špatně, ale eSubě jako by něco chybělo. Modrá krev poprvé zaskórovala v šestém kole, Sampi.Tipsport byli ale za T stranu neskutečným válcem, který se především na A site nedařilo zastavit. Po individuální stránce hráli Sampi v tak velké pohodě, že výsledek 16:4 je zcela přesný.

Na druhou mapu eSuba přivítala SHOCKa, který podle pozápasových slov blogg1se dodal týmu hlavně pohodu. Nešlo jen o to, že člen nejlepšího týmu u nás je takříkajíc potahá. Právě SHOCK byl díky třem killům strůjcem prvního bodu na Overpassu, jednoznačným tahounem však host ze SINNERS nebyl. Sampi.Tipsport se za CT stranu podařilo získat hezkých devět bodů, po změně stran si však týmy nechtěly nic darovat a nikomu se nedařilo vyhrát více než jedno kolo. Když se to Sampi povedlo, tak šli do vedení už 14:8. Kouzlo jménem Desert Eagle ale dokonale zaúřadovalo, blogg1s v následném kole předvedl ace a najednou na serveru hrála úplně jiná eSuba. Sampi zlomilo vaz totéž, co proti Entropiq, když prohráli zbytečné kolo a už se nedokázali vrátit do hry.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Sérii o třetí místo tak mělo rozhodnout až Inferno, které bylo krásnou tečkou za neskutečným zápasem. Od samého počátku se nikomu nepodařilo vybudovat větší náskok a často byla kola o tom, co tým provede, než co má za zbraně. Nespočetněkrát totiž někdo dokázal vyhrát kolo díky slabšímu nákupu a platilo to pro oba tábory. Po vyhraných nožích se eSubě podařilo proměnit CT stranu ve vedení 9:6, acem se tentokrát vytasil jaro. eSuba vypadala lépe, ale náskok takový neměla, takže když Sampi.Tipsport podruhé prolomili druhé kolo s lepším nákupem u soupeře, tak se stav srovnal. Zápas se přeléval ze strany na stranu, eSuba však získala důležité kolo a už to vypadalo, že Sampi budou hrát na jeden buyround vstříc vybojovanému prodloužení. Osud byl ale jiný.

S jedním z mnoha slabších nákupů totiž za stavu 13:14 zazářil nbqq, Sampi vyhráli i následující kolo a naopak si najednou prodloužení nepřáli. Tentokrát ale vzal Deagle do ruky SHOCK a předvedl akci, která byla z celého zápasu možná vůbec nejdůležitější. Dvěma rychlými hlavami otevřel A site a šli jsme do prodloužení. Tam se tentokrát týmům více dařilo za útok a Sampi se dostal k druhému vítěznému bodu. eSuba však smetla ukončení zápasu ze stolu a ve druhém prodloužení jasně demonstrovala, že chce tento maraton ukončit. Tři suverénní body za obranu a první proměněný útok napsal jméno eSuba bronzovým písmem. Oba týmy nabídly neskutečný zápas s nábojem, jaký si boj o medaile zaslouží, i v tomhle případě ale musel být jeden vítěz a jeden poražený.

eSuba vs. Sampi.Tipsport
eSuba vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: Zápasovník
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.