Přejít k hlavnímu obsahu

Exeedme Revolution našim týmům nevyšlo. Po eSubě dnes nezvládli svou skupinu ani SINNERS

3. 12. 2021 | 14:44 Counter-Strike 2 Reportáž
Před několika týdny jsme vás informovali o skutečnosti, že eSuba uspěla v kvalifikaci na Exeedme Revolution a zahraje si o hezký balík peněz. Tento turnaj má sice základní prize pool "jen" 42 500 dolarů, ale o jeho navýšení se stará crowdfunding. A už ve chvíli, kdy hlavní část turnaje startuje, je výše finančních odměn více než dvojnásobná!
eSuba
eSuba
Zdroj: PLAYzone / MČR

Turnaj s crowndfundingem jsme tu už nějaký čas neměli, proto je parádní, že u dalšího takového počinu jsou dokonce dva české týmy. Exeedme Revolution probíhá od 2. do 5. prosince a o úspěch zde budou usilovat eSuba a SINNERS, zlatý a bronzový medailista z Vodafone MČR v počítačových hrách. Zatímco hříšníci obdrželi pozvánku a patří mezi nejzvučnější jména v turnaji, modrá krev si musela projít kvalifikací, kde však uspěla.

Celkově se do boje o titul zapojí šestnáct týmů, na které nejprve čeká skupinová fáze po čtyřech. Jako první jde do akce eSuba, díky níž se zaměříme na skupinu A. Největším favoritem tohoto balíku je ruský tým forZe, aktuálně 22. nejlepší celek světa. Pokud bychom se měli řídit podle HLTV žebříčku, tak eSuba je zde druhým nejvýše nasazeným týmem, ačkoliv další konkurenti nejsou daleko za ní. Exeedme Revolution tak bude hezkou zkouškou, jak na tom eSubáci ve skutečnosti jsou. SAW totiž sice nezažívají hezké období, pořád jde ale o zkušenou pětici, kterou vyzvou na úvod. Skupinu A doplňuje jako čtvrtý do party dánský celek MASONIC.

  • Čtvrtek 15:15 –  Česká republika eSuba vs.  Portugalsko SAW – 1:0
  • Čtvrtek 16:30 –  Česká republika eSuba vs.  Rusko forZe – 26:28
  • Čtvrtek 19:00 –  Česká republika eSuba vs.  Dánsko MASONIC – 1:2

Kromě skupiny A se ve čtvrtek odehrává také celá skupina B, nás ale následně bude zajímat, co nabídne páteční program. Ve skupině C totiž najdeme SINNERS, kteří dostali nalosovanou také hodně zajímavou skupinu. Bezesporu největším konkurentem jim bude turecká partička Eternal Fire, která za poslední dobu zaznamenala několik cenných skalpů a jistě si bude chtít počíhat právě i na SINNERS. Ve skupině dále najdeme brazilský tým Sharks, jenž zase nechyběl na Majoru, takže opět jde o někoho, koho není radno podceňovat. Zbývající tým, který ve skupině D najdeme, je největší neznámá tohoto balíku – mezinárodní pětici pod křídly Ambush Esport.

Jednotlivé zápasy by měli naši zástupci vysílat na svých Twitch kanálech, nezapomeňte tak přijít fandit! Daná skupina se totiž odehrává v jediném dni, navíc v BO1 formátu, takže o to důležitější vaše podpora bude.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.