Přejít k hlavnímu obsahu

Fascinující víkend LEC a LCS je za námi. Největší evropské derby ovládl Fnatic!

28. 6. 2021 | 12:37 League of Legends
Další víkend LEC a LCS je za námi a bylo se na co koukat. Průměrné výkony našich borců v MAD Lions a EXCEL ovšem nebyly jeho hlavním bodem. Dočkali jsme se totiž prvního letního derby mezi Fnatic a G2 Esports a famózního výkonu oblíbených Vitality. Naštěstí se aspoň zadařilo v Americe, kde Freezova sestava porazila ve šlágru kola rozhozené Cloud9.
Fnatic porážejí G2 Esports
Fnatic porážejí G2 Esports
Zdroj: Riot Games

Jako první se zaměříme na výkony našich borců v evropské LEC. Bohužel, jak víkend začal dobře pro MAD Lions příjemnou výhrou nad SK Gaming, tak druhý den proti Vitality byla naprostou katastrofou. MAD už v draftu začali ztrácet kvůli velice silné botlince na straně francouzské organizace. Rovněž i Evelynn v jungli velmi nepříjemně zaskočila MAD a vypadalo to, že na to vůbec nebyli připraveni.

Hra začala pro dobře pro MAD, ale bohužel s postupem času začali chybovat a speciálně uspěchané rozhodnutí ohledně zisku barona je stálo opravdu hodně. Právě tímto povolili týmu Vitality návrat zpátky do hry a naneštěstí pro MAD už nebyla žádná šance na výhru. EXCEL se rovněž neukázali v tom nejlepším světle a zatím předvedené výkony neodpovídají tomu nadšení, které tato nová sestava vytvořila.

Nyní už k samotnému největšímu evropskému derby. Se vznikající větší a větší rivalitou mezi Fnatic a G2 Esports, se jejich duely těší opravdu příjemné sledovanosti. Na zápas o víkendu se přišlo podívat více než 330 tisíc fanoušků a určitě se nedá říct, že by tento duel zklamal. Fnatic šli do zápasu odhodláni navázat na úspěch z minulého kola a vůbec nezklamali.

Už draft sám o sobě byl hodně unikátní, protože jsme měli možnost vidět Viega a Nocturna na straně G2 Esports a Tarica na botu v podání Fnatic. Od začátku hry to vypadalo, že G2 budou zápas kontrolovat, ale Fnatic dokázali najít cestu zpátky do zápasu a speciálně nováček na topu Adam ukázal, že si místo v základní sestavě opravdu zaslouží.

Pokud se nám nelíbily výkony našich borců v Evropě, tak alespoň v Severní Americe nám Freezova sestava v 100 Thieves zlepšila náladu. Během víkendu narazili na dva týmy, které momentálně zažívají hodně nepříjemné časy. Dignitas i Cloud9 procházejí zajímavými změnami v sestavách a to otřásá s jejich nadějemi. 

100 Thieves dokázali tohoto zmatku perfektně využít a nadále pokračují ve skvělých výkonech. Na závěr celého víkendu si ještě poradili s Immortals a dotáhli se tak na TSM, se kterými se dělí o první místo. Navíc příští týden nenarazí 100T na žádného těžkého soupeře, až na Team Liquid, takže další čistý víkend není může být klidně v dohlednu. Dokáže Freezova družina zabojovat o první místo?

Vlevo LCS - Vpravo LEC
Vlevo LCS - Vpravo LEC
Foto: Riot Games
Štítky: LEC, lcs, MAD Lions
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.