Přejít k hlavnímu obsahu

Finále bez eSuby? Atmosféra v týmu byla trošku uvolněnější, prozrazuje nový mistr ČR Ordno

15. 11. 2021 | 14:29 League of Legends Rozhovor
Od pátečního večera probíhalo Guseppe MČR v League of Legends a jedním z favoritů na výhru byli hráči SINNERS. Sice byli až na pár výjimek zmiňovaní jako druhý nejlepší tým za eSubou, ale MČR píše nádherné příběhy a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Dnes jsme si na rozhovor pozvali midaře vítězného týmu Ondřeje “Ordno” Prachaře, který nám odpověděl na pár otázek.
Rozhovor s Ordnem po MČR!
Rozhovor s Ordnem po MČR!
Zdroj: PLAYzone

Na začátek je potřeba říct si něco o Ordnovi samotném, protože jeho cesta za titulem MČR je opravdu pohádková. Dlouhou dobu patří k těm nejlepším českým midlanerům, ale vzhledem k tomu, že nehájí barvy eSuby, tak se na něj lehce zapomíná. Navíc SINNERS jakožto hlavní protivník eSuby proti nim nemají tu nejlepší bilanci a Ordno byl určitě motivovaný je konečně porazit, protože doma už dvě stříbrné medaile z MČR má. Nakonec ovšem čelil ve finále týmu Dynamo Eclot, protože ti senzačně porazili eSubu v semifinále 2:1!


Na začátek je potřeba se zeptat, jaké jsou pocity po vítězství na Guseppe MČR?

Samozřejmě jsem nadšený a popravdě se mi i trochu ulevilo, že jsme konečně dokázali vyhrát.

Jak moc jste si s týmem věřili na DNE a jak velké překvapení to, že jste nehráli proti eSubě?

Proti DNE jsme nastoupili sebevědomě a myslím, že celý tým věřil, že to dnes klapne. Ve finále jsme očekávali eSubu, ale DNE v semifinále hráli moc pěkně.

Co celkově říkáš na to, jak pro vás probíhalo MČR? Byla nějaká chvíle, kdy jste si začali říkat, že by to nemuselo být tak jednoduché, jak to vypadá?

Nešli jsme do toho s tím, že to bude lehké. Do každého zápasu jsme šli na 100 % a snažili se nepodceňovat soupeře. Byli to přeci jen naši soupeří z toho důvodu, že hráli lépe než ostatní.

Teď už k tobě samotnému. Doma jsi měl před začátkem letošního MČR už dvě medaile, obě stříbrné. Měl jsi takový ten pocit, že do třetice to už musí vyjít a pokud ano, tak proč?

Doufal jsem v to, ale snažil jsem se nepředbíhat a brát to zápas po zápase.

V průběhu turnaje jsi hrál velkou variaci šampionů a od našeho posledního rozhovoru se meta celkem změnila. Jak tobě se osobně momentálně ta meta líbí a co by jsi řekl, že je tvůj nejoblíbenější champion?

Celkově se teď dá hrát hodně šampionů, ne jenom na midu, tím pádem si každý tým může najít svůj vlastní playstyle a svojí týmovou metu. Mid mě tak baví o to víc, protože s týmem můžeme vždycky poskládat něco nového. Ale nejvíc mě tenhle patch baví Vex.

Byl na turnaji nějaký midař, ze kterého jsi měl alespoň částečně respekt? Mnoho lidí mělo za “one to watch” hráče Jackiska z DNE, tak jak se ti proti němu hrálo a co by jsi mu poradil do budoucna, přeci jen patří k těm nejmladším midařům u nás.

Nejvíc jsem se připravoval na eSubu a Sajatora, který se za poslední rok o hodně zlepšil. Nakonec ale neprošli přes DNE, kteří celkem předčili moje očekávání. Když budu upřímný, tak nevím, jestli to byly nervy nebo nehráli svůj komfort, ale přišlo mi, že ve finále hráli DNE mid/jg o něco hůř než v semi proti eSubě a celkově nebyli tak sehraní jako v předchozích zápasech.

Objevují se spekulace, co vlastně bude se SINNERS do další sezóny. Jak vidíš své prospekty do budoucna ty?

To se budete muset nechat překvapit další rok.

Když trochu odbočíme, tak jaká byla tvoje reakce na to, že eSuba vypadla v semifinále a tím pádem se poprvé v historii MČR neobjevila ve finále?

Vůbec jsem to nečekal. Myslel jsem, že to bude 2:0 a s eSubou se potkáme ve finále. Jackisek a Savero ale hráli dost dobře a nakonec se tam s týmem prokousali.

Rovněž změnil se nějak mindset, když jste už věděli, že to nebude ve finále eSuba?

Rád bych řekl, že ne, ale musím přiznat, že atmosféra v týmu byla trošku uvolněnější, když jsme dokoukali to první semifinále. Hrálo se pak o dost líp.

Co bys na závěr vzkázal všem fanouškům SINNERS? Na streamu jich nebylo úplně nejméně a show v tvém podání je určitě potěšila.

Všem moc děkuji děkuji děkuji, vždycky mě těší, když se fandí v chatu, nebo mi i přistane zpráva na Instagramu. Doufám, že v tom budete pokračovat. #SINNERSWINNERS

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone
Štítky: Guseppe, MČR, SINNERS, Ordno
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.