Přejít k hlavnímu obsahu

FLASHPOINT 3 má za sebou první zápasy. Frozen i STYKO začali vítězně, dev1ce ostře zkritizoval pořadatele

15. 5. 2021 | 11:59 Counter-Strike 2
První evropská Major kvalifikace, FLASHPOINT 3, má za sebou své úvodní zápasy. Oba slovenští zástupci byli úspěšní, z favoritů naopak neuspěli Vitality, Complexity nebo NiP.
flashpoint
flashpoint
Zdroj: FLASHPOINT

Jeden z nejdůležitějších turnajů pro evropské týmy je v plném proudu. FLASHPOINT 3, kde se hraje o body do žebříčku, který rozhodne o postupujícím na podzimní PGL Stockholm Major, má za sebou úvodní zápasy ze svého double-elimination bracketu. Komu se nejvíc dařilo?

Úspěšně do turnaje vstoupili oba slovenští zástupci. David "Frozen" Čerňanský potvrdil, že mousesports se konečně vrací do formy, a s přehledem si poradil s trápícími se fnatic. A úspěšně do turnaje vstoupil i Martin "STYKO" Styk, jehož FPX neměli problém s týmem HYENAS, složeným z jádra bývalých North.

Kdo se naopak první zápas naprosto trápil byl Nikolai "dev1ce" Reedtz, který si svou premiéru v dresu Ninjas in Pyjamas rozhodně představoval jinak. Celý tým ninjů totiž zažíval na FACEIT serverech obrovský packet loss, který dosahoval až neskutečných 40 %. Při řešení nabral zápas více než dvouhodinový delay, který stejně k vyřešení problému nevedl. NiP měli totiž stejný problém na všech serverech FACEITu a organizátoři odmítli změnit server nebo přesunout zápas na jiný den.

Švédský tým tak musel celý zápas odehrát za podmínek, za kterých byl podle jejich slov zápas nehratelný. I proto nakonec proti polským Anonymo prohrál 1:2 a míří tak do spodního bracketu, kde se utkají proti HYENAS.

V prvním kole neuspěli ani Vitality, kteří nestačili na DBL Poney, nebo Complexity, kteří padli s BIG. Svou roli největšího favorita potvrzují Heroic. Svůj zápas proti OG zvládli také Astralis a do dalšího kola horního bracketu se po nádherném zápase probojovali také G2.

Všechny statistiky, výsledky, i rozpisy zápasů naleznete v našem Zápasovníku.

Štítky: FLASHPOINT, PGL Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.