Přejít k hlavnímu obsahu

NiP v restartovaném zápase porazili Anonymo 16:14

19. 5. 2021 | 01:00 Counter-Strike 2
Tak toto si organizátoři turnaje FLASHPOINT 3 rozhodně za rámeček nedají. Po problémech s připojením v pátečním zápase mezi NiP a Anonymo se organizátoři rozhodli, že se utkání bude opakovat. To se samozřejmě nelíbí ani hráčům Anonymo, ani velké části komunity.
Twitter
Twitter
Zdroj: Screenshot z Twitteru

UPDATE #2: Po dlouhé kontroverzi konečně známe vítěze posledního osmifinálového utkání. Tím se nakonec po opakování třetí mapy stal švédský celek Ninjas in Pyjamas, Ten se tak utká v dalším kole horního bracketu proti FunPlus Phoenix, za které střílí STYKO. Anonymo naopak budou bojovat o přežití s HYENAS.

UPDATE: FLASHSPOINT oficiálně oznámil opakování zápasu, který se uskuteční v úterý v 21:00. Odehraje se pouze poslední mapa. Zápas naleznete také v našem Zápasovníku.


Velkou kontroverzi vyvolalo dnešní rozhodnutí organizátorů turnaje FLASHPOINT 3, který slouží jako evropská kvalifikace na Major. Ti totiž rozhodli, že zápas mezi Anonymo a Ninjas in Pyjamas, který vyhrál polský tým 2:1, se bude opakovat. Proč k tomuto rozhodnutí došlo?

Zápas vyvolával vášně již během pátečního večera, kdy se zápas odehrál. Kvůli problémům s internetem hráli Švédi s packet lossem, který dosahoval dokonce až čtyřiceti procent. Podle vyjádření švédské organizace oba týmy souhlasily s případným přesunem zápasu na jiný den, případně přesunem na jiný server, což by problémy vyřešilo. 

FACEIT však odmítl přistoupit k podobným řešením a hráči tak byli nuceni hrát dále i s technickými problémy. To samozřejmě sklidilo ostrou kritiku ze strany Švédů. Celou situaci popsali Švédi v tweetu níže. Postěžoval si i sám dev1ce, který na Twitter napsal, že je zklamán z amatérského přístupu organizátorů.

Chvíli to vypadalo, že tím celý příběh končí. Dnes se však objevila informace, že se má zápas odehrát znova. Ta se nakonec ukázala jako reálná a bylo potvrzeno, že i přes nezájem Anonymo se celý zápas odehraje znova. Není jasné, kdy se zápas odehraje, ani zda se odehraje celá BO3, nebo pouze poslední mapa. Podle organizátorů je tato volba na polském týmu.

Toto rozhodnutí vyvolalo obrovskou vlnu kontroverze. Anonymo a komunita obviňuje hlavně švédskou organizaci za to, že si "vybrečela" opakování zápasu, že neumí prohrávat, atd. Tato situace se dá velmi těžce objektivně zhodnotit, proto vám teď nabídnu svůj vlastní autorský pohled na věc.

Jak komunita, tak hráči by neměli kritizovat nikoho jiného, než právě FLASHPOINT. Podle dostupných informací to totiž byli právě organizátoři, kdo rozhodl, že i přes neřešitelné technické problémy se bude zápas hrát dál. I přes toto páteční rozhodnutí, kdy bylo defacto řečeno, že chyba je na straně NiP, dnes padlo vyjádření, že švédská organizace nemohla technické problémy nijak ovlivnit.

Tím organizátoři uznali, že poškodili NiP a zápas se měl odložit. Restartem zápasu však naopak poškodili tým Anonymo, který podle pátečního rozhodnutí vyhrál právoplatně. Ninjas tak mají plné právo požadovat restart zápasu, ale stejně tak Anonymo mají plné právo na výhru. Kvůli své nekompetentnosti tak museli organizátoři rozhodnout o tom, který tým poškodí. A rozhodli se poškodit Anonymo.

Další otazníky nalezneme i ve vyjádření samotných organizací. NiP tvrdí, že když chtěli přesunout zápas, bylo jim organizátory oznámeno, že soupeři odložení odmítli a vyžadují diskvalifikaci. Anonymo naopak tvrdí, že to byli NiP, kdo odložení odmítl. Je tak otázkou, zda FACEIT nelhal obou týmům. To je však jen čirá spekulace.

Zpět ale k reakcím. Velmi ostře se ohradili hráči Anonymo. Například innocent se vyjádřil, že restart zápasu odmítli, ale organizátoři jim nedali na výběr. Humorně situaci pojal snax, který nabídl svým bývalým spoluhráčům z Virtus.pro odehrát znova finále Majoru z roku 2017 kvůli hluku publika. Zazněly také pochyby, zda by k podobné situaci došlo, kdyby byly stejně poškozeni Anonymo. Nejzajímavější reakce si můžete prohlédnout níže.

Názory se různí a je jasné, že tato situace bude komunitu ještě nějakou dobu rozdělovat. Největším poraženým je však FACEIT, který situaci absolutně nezvládl a nebylo by překvapením, kdyby byl FLASHPOINT 3 naposledy, kdy se dostanou k pořádání CS:GO Majorů.

Štítky: FLASHPOINT
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.