Přejít k hlavnímu obsahu

FORZA se stává vítězem druhého Logitech Nightcupu

2. 5. 2020 | 03:32 VALORANT
Druhé pokračování našich Nightcupů ve hře Valorant přilákalo kvůli kolizi s konkurenčním turnajem menší počet účastníků, konkrétně 114 týmů. Formát byl ze swissu změněn na skupiny a Single Elimination pavouka, kvůli čemuž bylo jeho konání opět dvoudenní.
Logitech Valorant Cup
Logitech Valorant Cup
Zdroj: Zdroj

Celé dění začalo skupinovou fází, kde byly týmy rozděleny po třech nebo po čtyřech, a někde tak k postupu stačila jediná výhra. Play-off následně přivítalo nejlepší 64 týmů, tenhle počet se ale ještě ve čtvrtek zúžil na osminu. Na programu totiž byla ještě tři vyřazovací kola, která do bojů o prvenství a ceny partnera poslala pouze nejlepší osmičku, v níž jsme ale bohužel nenašli minulého vítěze ani žádnou z domácích organizací. Oproti úvodnímu Logitech Valorant Nightcupu se ale tentokrát závěrečné boje obešly bez živého přenosu.

Jeden z komentátorů se totiž aktivně zapojil do turnaje a z horní části pavouka se dokonce probojoval až do finále, ačkoliv již v posledním čtvrtečním duelu urval postup dále až v rozhodujícím 25. kole. V pátek tým s názvem FORZA dokázal porazit Looking for org a Gods Plan. Spodní část pavouka oproti tomu vyšla nejlépe sestavě NemamVlasy, jehož kostru tvořili známí PUBG hráči. Ti ve čtvrtfinále skolili výběr Nezajímáš mě a do finále postoupili po výhře nad OLD DOGS, za které si zahrál i známý CS:GO komentátor Dev1.

Sestavy obou finalistů:

  • FORZA: huhy, Joganeir, azee, Mishulkaa, Notuud
  • NemamVlasy: DarseiD, Progy, Kejdoran, Zampeek, Alinas

Finálový souboj začal mapou Haven, kde FORZA po výhře 13:7 získala vedení na svou stranu. Následný Bind ale měl zcela opačný průběh a po výhře 13:5 dokázali NemamVlasy dostat zápas do třetí mapy. Splitu se oba celky vyhýbaly, takže o to zajímavější bitva se čekala. FORZA však začala za obranu, a to se ukázalo jako rozhodující. Díky řadě povedených retaků neztratili její hráči za obranu ani bod a útok se vydařil hned na třetí pokus.

Nejužitečnějším hráčem finále se stal Filip 'azee' Tobiášek, který chyběl týmu ve čtvrtfinále i semifinále, ale chuť vítězit tím neztratil a se svou Raze nasbíral v závěrečném klání na všech třech mapách nejlepší průměrné Combat Score i Economy Rating. Oba finalisté si rozdělili věcné ceny – myši Logitech G604 a klávesnice G213.

Logitech G604
Logitech G213
Štítky: logitech
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.