Přejít k hlavnímu obsahu

Pozastavenou fotbalovou ligu nahradil virtuální přátelák, ve kterém Plzeň porazila Spartu 3:1

18. 10. 2020 | 19:47 EA SPORTS FC 24
Fotbaloví fanoušci smutní, protože nejvyšší česká soutěž FORTUNA:LIGA je kvůli vládním nařízením pozastavena. Nám, příznivcům esportu, to však vaz neláme a dostáváme díky tomu nové příležitosti. Jednu takovou nabídne i tato neděle, kdy se šlágr dvou elitních českých fotbalových klubů proti sobě postaví na virtuálním trávníků.
FCVP vs. ACS
FCVP vs. ACS

AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň se dlouhodobě řadí mezi tři nejznámější a nejúspěšnější české fotbalové kluby. Dlouhodobě se také pyšní podporou esportu, kde zaměstnávají jedny z nejlepších domácích hráčů. ACS a FCVP se proti sobě měli postavit v neděli na skutečný trávník, když je však první česká fotbalová liga zastavena, tak není nic lepšího, než si to rozdat alespoň ve virtuálním prostředí. Potvrdí Viktorka roli favorita?

Utkání mezi dvěma českými fotbalovými giganty proběhne 18. října od 18 hodin a vysílat se bude na Twitchi pražského klubu. Za obě strany nastoupí čtyři reprezentanti, kteří budou spárovaní do čtyřech samostatných zápasů. Každý ale proběhne pouze na jeden duel, takže se v každém z nich bude hrát opravdu o hodně. Pokud bude skóre nerozhodné, tak proběhne ještě páté rozhodující utkání dvou nejznámějších tváří obou klubů.

Aby průběh byl alespoň trochu rozmanitý a neviděli jste stejné hráče dokola, tak se bude hrát ve dvou různých formátech. První dva duely se uskuteční v režimu Ultimate Team, což v aktuální fázi nového ročníku FIFY bude opravdu zajímavé, kdo jak v prvních týdnech zainvestoval, ale poté se přejde na 90-rated varianty samotných českých klubů. V akci uvidíte Emericksona, Lakyho, Johnyho či DRMiho, takže se je opravdu na co těšit.

Rozpis zápasů:

  • 18:00 – Emerickson 1:4 T9Laky (režim FIFA Ultimate Team)
  • 18:30 – TheJohny 2:4 DRMi10 (režim FIFA Ultimate Team)
  • 19:00 – Caster 3:2pp Pikej (90-rated AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň)
  • 19:30 – JamesBony 1:3 Emphaty (90-rated AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň)
  • V případě nerozhodného stavu – Emerickson vs. T9Laky (režim FIFA Ultimate Team)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.