Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalový šlágr v esportu vyhrála FC Viktoria Plzeň, když poměrem 5:3 porazila Spartu

15. 3. 2020 | 17:06 EA SPORTS FC 24
Opatření kvůli koronaviru se dotkly i nejvyšší české fotbalové soutěže, která o víkendu očekávala velký šlágr mezi kluby AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň. Ten byl na zeleném pažitu sice zrušen, na tom virtuálním ale proběhne. Kdo kvůli tomu rozšíří soupisku FCVP?
FCVP x ACS
FCVP x ACS

FC Viktoria Plzeň je díky triumfu v grandfinále Datart e:LIGY domácí FIFA jedničkou. Nedávno její řady ale opustil JamesBony28, kterého zlákala pražská Sparta. Po něm nyní končí také Typci, ale Viktorka nechce zůstat pouze ve dvou hráčích. V rámci spolupráce s organizací Inaequalis tým doplňuje duo Emphaty, DRMi10.

Tohle duo bude první velká zkouška čekat již o tomhle víkendu. Na neděli od 17:00 se totiž Plzeň domluvila na střetnutí s FIFA sekcí AC Sparty Praha, což bude pro fanoušky menší záplatou za zrušené utkání na skutečném trávníku. Do tohoto souboje se zapojí kompletní čtveřice hráčů obou klubů a vše bude vysíláno na Twitchi.

ČasFC Viktoria PlzeňAC Sparta Praha
17:00 Česká republika Pavel 'Pikej' Kail Česká republika Jan 'Emerickson' Krupička
17:30 Česká republika Štěpán 'Emphaty' Kruťa Česká republika Martin 'Caster' Štěpán
18:00 Česká republika Michal 'DRMi10' Drastich Česká republika Jan 'TheJohny' Hradil
18:30 Česká republika Lukáš 'T9Laky' Pour Česká republika Jakub 'JamesBony28' Němec
FCVP x ACS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.