Přejít k hlavnímu obsahu

Grandmasterovské karty jsou rozdány. Jarla se o víkendu utká o postup na Mistrovství světa

5. 10. 2021 | 11:05 Hearthstone Reportáž
Po skončení posledního bodovaného turnaje v této sezóně Grandmasters známe osmero postupujících ze všech regionů. Nás samozřejmě nejvíce zajímá ten evropský, kde bude české barvy hájit jediný český velmistr Jarla. Podaří se mu navázat na loňský úspěch a postoupit na Mistrovství světa?
Hearthstone Grandmasters
Hearthstone Grandmasters
Zdroj: Blizzard

Sedmý a poslední týden se odehrával opět v módu Conquest a v evropském regionu se znovu nejvíce vedlo Gabrielu "Gaby" Jeanneovi, jednomu ze čtyř francouzských grandmasterů. Svým vítězstvím si nejen pojistil první místo v tabulce, a zároveň nejvýhodnější pozici pro play-off, ale také utvrdil soupeře i diváky, že právě on je největším favoritem pro postup na letošní šampionát. Nicméně play-off se hraje Double Elimination formátem a postupujícím tak může být kdokoliv z TOP 8. Výjimkou je pouze David Nelila "Frenetic" Quiñones, který se na mistrovství světa kvalifikoval už v první letošní sezóně této nejprestižnější evropské ligy.

Českému velmistrovi Jaromíru "Jarla" Vyskočilovi se poslední turnaj příliš nevyvedl a vypadl již ve skupinách po prohrách s Vladyslavem "J4You" Krasovskyim a Linhem "Seiko" Nguyenem. Jedinou výhru zaznamenal nad Simonem "Leta" Liguorim, a musel se tak spoléhat na to, že ho jeden získaný bod udrží na poměrně výhodné šesté pozici v žebříčku. To se také povedlo, nikdo s méně body Jarlu nedostihl a do play-off nemusí vstupovat s jednou automatickou prohrou, jenž je určena pro hráče umístěné na sedmém a osmém místě.

Jarla na MČR 2018
Jarla na MČR 2018
Foto: PLAYzone

Jarlův line-up se skládal z Quest Mage, Big Warriora, Garrote Rogue a poněkud překvapivého C’thun Druida. V rozhodujícím zápase dokázal vyhrát první hru za Mage proti Seikovu Aggro Taunt Druidovi, toho ale bohužel nezvládl porazit s Big Warriorem. Následně jeho C’thun Druid přes Seikův missnutý lethal nestačil na OTK Quest Demon Huntera a Jarlovo vyřazení z turnaje zpečetil Quest Mage, který hravě porazil Big Warriora.

Díky umístění již známe rozlosování klíčových vyřazovacích bojů. Jarlu v prvním zápase čeká jeho poslední přemožitel Seiko, s nímž se utká v sobotu od 16:00. Našeho reprezentanta můžete sledovat a podporovat na oficiálním Hearthstone Youtube kanále. Program zápasů a jejich časy si můžete prohlédnout na tomto odkazu. Podaří se mu dosáhnout vítězství a zajistit si místo na prosincovém mistrovství světa? Doufejme, že ano!

Závěrečné pořadí základní části EU Grandmasters:
1.  Francie Gaby – 24 b.9.  Německo Casie – 11 b.
2.  Španělsko Frenetic – 20 b.10.  Německo Viper – 10 b.
3.  Německo Seiko – 16 b.11.  Itálie Leta – 9 b.
4.  Francie​​​​​​​ xBlyzes – 14 b.12.  Ukrajina J4You – 9 b.
5.  Německo Bunnyhoppor – 14 b.13.  Nizozemsko Thijs – 9 b.
6.  Česká republika Jarla – 14 b.14.  Belgie Floki – 8 b.
7.  Francie​​​​​​​ Felkeine – 12 b.15.  Francie​​​​​​​ Warma – 8 b.
8.  Rumunsko Rdu – 11 b.16.  Švédsko Bozzzton – 5 b.
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.