Přejít k hlavnímu obsahu

Herní studio Respawn se jako první může chlubit Oscarem

27. 4. 2021 | 17:26 Všechny hry
Respawn Entertainment je úplně prvním herním studiem, které se může chlubit oceněním Oscara. O víkendu totiž film popisující období druhé světové války, na kterém studio spolupracovalo, zaslouženě vyhrál při udělování cen Academy Awards v kategorii Nejlepší krátký dokument.
Colette
Colette
Zdroj: The Guardian

V herním světě studio Respawn patří už od roku 2017 pod Electronic Arts a stojí třeba za sérií Titanfall, tituly Apex Legends, Star Wars Jedi: Fallen Order nebo Medal of Honor: Above and Beyond. Kromě toho ale v roce 2020 společně se společností Oculus vytvořilo i krátký dokumentární film nesoucí název Colette. Název filmu je zároveň jménem hlavní hrdinky, Colette Marin-Catherine, jedné z poslední přeživších francouzského odboje z druhé světové války. Tenhle dvaceti pěti minutový dokument popisuje její život a hlavně to, jak se poprvé po 74 letech vrací do Německa a navštěvuje koncentrační tábor, kde byl zabit její vlastní bratr.

Generálního ředitel studia Respawn Entertainment, Vince Zampella, je ve filmu označen jako koproducent, což je pro samotné studio obrovský úspěch. Je to totiž poprvé, co nějaká herní společnost vyhrála cenu Academy Awards, běžné známé jako Oscary. Na vítěze kategorie Nejlepší krátký dokument se můžeš podívat zcela zdarma na stránce The Guardian, která tento trhák zpřístupnila pro každého.

S horšími ohlasy se na druhou stranu setkal jejich poslední herní počin, VR titul Medal of Honor: Above and Beyond. Ten je v mnoha recenzích označován za nudný a nezajímavý, což je přesný opak ohlasů k dokumentu Colette.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Oscar, respawn
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.