Přejít k hlavnímu obsahu

Historicky prvním vítězem eLEAGUE se stal CptKubajz!

22. 3. 2021 | 22:55 EA SPORTS FC 24
Projekt eLEAGUE poprvé zabrouzdal do světa FIFY a premiérový turnaj vyvrcholil v neděli 21. března. Několik stovek hráčů se zapojilo do kvalifikací, avšak finálové play-off bylo pouze pro šestici nejlepších. Celkový prize pool turnaje činil 60 000 Kč, takže o motivaci bylo postaráno i z řad domácí špičky.
CptKubajz
CptKubajz
Zdroj: SuperSlavia esports

Ve finálovém play-off se překvapivě neukázali Caster ani Viktorián T9Laky. Účast si naopak vybojovala nečekaná jména, a to konkrétně Sirisetsedm a FCMARTIN. Nejlepší výchozí pozice měli Emerickson a M4tk05, kteří ve skupinové fázi skončili na prvních místech a zajistili si tak přímou vstupenku do semifinále.

Čtvrtfinálové a semifinálové souboje se hrály formátem BO3, tedy na dvě vítězná utkání. V prvním boji o semifinále se utkali Seron a CptKubajz, zástupce sešívaných po úvodní prohře dokázal sérii otočit a stal se třetím semifinalistou. O poslední postupové místo se výše zmíněné černé koně vyřazovací části. Po vyrovnaných utkáních postoupil Sirisetsedm, na kterého již v semifinále čekal oblíbenec fanoušků Emerickson.

Studio eLEAGUE
Studio eLEAGUE
Foto: eLEAGUE

První semifinálová série mezi CptKubajzem a klokanem z Bohemians byla opravdu zajímavá, pozici favorita ve vršovickém derby zastával M4tk05. I v téhle bitvě se dostala série až do třetího zápasu, zlomová situace se stala v úplném konci základní hrací doby. M4tk05 inkasoval v 90. minutě na 2:2 a šlo se nejprve do prodloužení, a následně i do druhé penaltové loterie v této sérii. CptKubajz zde byl opět úspěšnější a postoupil do finále.

Ve druhém duelu byl favoritem Emerickson, který měl v sobotu stoprocentní bilanci a Sirisetsedm tak většina diváků pasovala do role outsidera. Hned v prvním zápase zvolil defenzivní styl hry a zvládnul sparťana udolat 1:0. Tato taktika pokračovala ze strany zástupce Ziconu i ve druhém zápase, Emerickson se trápil v zakončení a nevstřelil ani gól. Roli černého koně Sirisetsedm potvrzoval i nadále a stal se druhým finalistou eLEAGUE.

Velkému finále předcházel souboj o třetí místo, kde si původní favorité obou semifinále chtěli své střetnutí hlavně užít. Obě strany se prezentovaly ofenzivním fotbalem, malou náplast nakonec vybojoval Emerickson.

Poměrně netradiční formou, na tři vítězná utkání, se hrálo očekávané finále o 40 000 Kč, do nějž se po mnoha překvapeních dostali CptKubajz a Sirisetsedm. Od prvního zápasu se hrálo velmi opatrně, vstup do série ale zvládnul v prodloužení lépe Sirisetsedm a ujmul se vedení 1:0. CptKubajz ze SuperSlavia Esports ale zařadil vyšší rychlostní stupeň a otočil sérii na 3:1 ve svůj prospěch a stal se historicky prvním vítězem eLEAGUE. Také pro poraženého finalistu ze Zicon Esports je ale druhé místo jedním z největších úspěchů jeho kariéry.

Vyřazovací část turnaje eLEAGUE
     Česká republika M4tk051      
            
    3:4, 4:0, 2:3   Česká republika CptKubajz3   
  Česká republika Seron1         
 2:1, 0:1, 1:3   Česká republika CptKubajz2      
  Česká republika CptKubajz2         
       1:2, 1:0, 4:2, 5:2   Česká republika CptKubajz 
            
     Česká republika Emerickson0      
            
    0:1, 0:2   Česká republika Sirisetsedm1   
  Česká republika FCMARTIN0         
 1:3, 1:2   Česká republika Sirisetsedm2      
  Česká republika Sirisetsedm0     Česká republika M4tk052   
       2:6, 5:4, 1:2   Česká republika Emerickson 
        Česká republika Emerickson2   
Grafika eLEAGUE
Grafika eLEAGUE
Zdroj: eLEAGUE