Přejít k hlavnímu obsahu

10. nejlepší hráč světa za měsíc leden: Být světovou jedničkou aspoň na chvíli byl fajn pocit

3. 2. 2021 | 12:18 EA SPORTS FC 24
Naše pravidelná rubrika Hráč měsíce pokračuje i v novém roce. Premiérovým výhercem za rok 2021 se stává Jan 'Emerickson' Krupička, FIFA hráč esportové divize klubu AC Sparta Praha. Jeho tým se dlouhodobě pohybuje na špici, ale individuální tituly jim občas chybí. Emerickson je na tom však nyní opravdu dobře, což dokázal neskutečnou jízdou 117 výher ve Weekend League v řadě.
Emerickson
Emerickson
Zdroj: Zdroj

Úvodní otázka je jasná. FIFA 21 vs. FIFA 20, jak na tebe po několika měsících působí aktuální ročník v rámci Ultimate Teamu a esportu?

Velmi podobné jsou tyto dva ročníky, nicméně můžu říct, že mě zatím FIFA 21 baví a sedí víc než 20. Je to přeci jen o něco svižnější, ale s postupnými updaty se z toho pomalu stává ta nudná FIFA 20.

Daří se ti zatím v této FIFĚ více než předtím, nebo ti tolik jako turnajovému hráči nesedla?

Co se týče víkendovek, tak je to rozhodně lepší, a to mě velmi těší, protože už minulý ročník jsem měl velice slušné výsledky ve WL. Takže jsem velmi rád, že jsem tu laťku dokázal překonat z minulého roku. Z turnajů mám obdobný pocit jako minulý rok. Friendlies jsou opět pomalejší a člověk se na to musí adaptovat. Je to něco jiného než WL, Rivals a Draft gameplay, tam je to u mě zatím jako na houpačce. Občas se cítím velmi dobře a někdy zkrátka nevím, co hrát. Pracuji na tom. Poslední eChampions League kvalifikace se herně vydařila, tak doufám, že na to navážu.

Do Sparty nedávno přišel MarioOoso99, jak hodnotíš vaši aktuální sílu? Dokázal bys vás nějakým způsobem zařadit na žebříček domácích týmů?

Velmi dobrá posila. Mario ukázal velký progres za poslední rok a samozřejmě opět pozvedl kvalitu našeho týmu. Rozhodně patříme momentálně do nějaké TOP 4, kde si neodvážím nějak postupně seřadit týmy. To je potom dle formy, která jak známe z FIFY může být dost kolísavá. Ale teď bych nás momentálně řadil hodně vysoko.

Emerickson
Emerickson
Foto: AC Sparta Praha

Pojďme ale na hlavní důvod, proč jsi tady. V lednu jsi nejprve poprvé neprohrál ve FUT Champions a totéž pak zopakoval ještě dvakrát. Když to jednou člověk prolomí, tak to jde líp, ačkoliv děláš pořád jen to stejné?

Čekal jsem na tu první třicítku dlouho. Byla to velká úleva, že jsem to konečně prolomil. Nevím, co bylo jinak a co to způsobilo, ale rozhodně jsem ty následující víkendovky byl jinak nastaven v hlavě. Daleko větší klid za všech situací.

Jak moc pro tebe bylo důležité získat český rekord? Cítil jsi při rozhodujících zápasech nějaký větší tlak?

Říkal jsme si, jestli po té první 30-0 budu uvolněnější, nebo budu cítit menší tlak. Hrálo se mi dobře, ale ten tlak byl cítit každým zápasem větší. Nicméně já rád ten tlak vyhledávám. Dokážu potom ze sebe dostat víc a k mé práci to patří.

Po čtvrtém víkendu jsi měl skóre 119-1 a v moment dohrání víkendovky jsi na chvíli byl světovou jedničkou. Byl to pro tebe nějakým způsobem speciální pocit? Je to sladká odměna, za kterou si člověk jde dlouhé měsíce?

Vzpomínám si, že to byly takové smíšené pocity, jelikož jsem v té víkendovce na konci prohrál, tak jsem byl i trochu zklamán, i když s odstupem času jsem na to hrdý, že se mi tohle podařilo. Být světovou jedničkou aspoň na chvíli, za ten celý měsíc, byl fajn pocit, ale věděl jsem, že to nebude na dlouho, protože Anders ještě dohrával. Spíš už jsem začal myslet do budoucna kam bych ten rank v měsíci leden mohl směřovat.

Jak vysoko si mezi svými úspěchy řadíš 10. místo v žebříčku FUT Champions za celý měsíc?

Určitě to bude někde vysoko, nedokážu říct kde přesně. Ale je to něco na jsem opravdu pyšný. Jak na toto umístění, tak i na ten český rekord.

Vnímáš se po lednových bojích jako lepší hráč, pokud ano, tak v čem konkrétně?

Rozhodně ano. Trochu jako hráč, ale hlavně opět trochu mentálně silnější při vypjatých momentech.

Emerickson

Co říkáš na zázračné dítě Anderse Vejrganga, který ve FUT Champions všechny doslova válcuje? Je to opravdu takový fenomén, nebo jako bublina jednou splaskne?

Neuvěřitelné... Skóre 480-0 hovoří asi za vše v jeho letech. Ať si říká, kdo chce, co chce, ten kluk má před sebou velkou budoucnost. Pokud bude mít vždy u sebe někoho, kdo ho nasměruje, nebude si brát tolik ten hate, co na něj je a dokáže ustát ten tlak, tak je dost možné, že bychom o něm mohli v příštích letech mluvit jako o nejlepším hráči FIFY vůbec.

Co tě v nejbližší době čeká z hlediska turnajů? Ať už individuálně nebo se Spartou.

Momentálně jsem v ACS v play-off našeho Invitational Cupu a za několik týdnů začíná e:LIGA. Individuálně asi TopGaming turnaje a EA kvalifikace. Uvidíme, jestli se objeví něco dalšího.

A na závěr, jak jsi spokojený s TOTY? Vylepšíš si tým aspoň trochu dle představ?

Nerad bych o tomto tématu mluvil, jelikož jsem otevřel asi přes 500 packů a nevylezla na mě karta hodnotnější než 130k coins. (smích) Jednu TOTY kartu už ve svém týmu mám, a to Bruna Fernandese. Zatím má za sebou jednu WL a jednu EA kvaldu a musím říct, že jsem zatím spokojen a mile překvapen.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.