Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne míří do finiše, play-off startuje dnes odpoledne

16. 7. 2021 | 11:20 Counter-Strike 2
Druhá část IEM Cologne, které značilo návrat na LAN, je za námi! Z 24 celků zbylo už jen nejlepších šest, které zabojují o titul. Mezi nimi nechybí Gambit, NAVI, ani Astralis nebo G2.
IEM Play-off
IEM Play-off
Zdroj: Twitter @IEM

První velký LAN turnaj od začátku pandemie se blíží svému vyvrcholení. Řeč je samozřejmě o IEM Cologne, kde se 24 týmů z celého světa sešlo, aby se utkali o jednu z nejprestižnějších trofejí v historii CS:GO.

Po téměř týdnu bojů však zbylo už jen šest nejlepších celků, které se o víkendu utkají o titul. Mírné zklamání zažily světové jedničky z týmu Gambit. Ty totiž sice postoupily do play-off, ale pouze z druhého místa ve skupině, když v zápase o přímý postup do semifinále podlehly G2.

Ve skupině B se podle očekávání nejlépe předvedli NAVI, díky čemuž uvidíme v play-off kompletní světovou trojku. Ti si zahrají rovnou semifinále poté, co si poradili se skvěle hrajícími Astralis.

Napínavější boje však byly tradičně ve spodním bracketu. Ve skupině A předvedli skvělou jízdu Virtus.pro, kteří hned v úvodním zápase podlehli BIG. To však tento CIS tým spíš namotivovalo a hráči si postupně poradili s Complexity a NiP, aby v rozhodujícím utkání oplatili BIG svou úvodní prohru.

A podobný boj probíhal i ve skupině B, kdy FaZe v úvodu padli s Astralis, aby si následně poradili se Spirit, Vitality a Heroic a zajistili si postup do čtvrtfinále. Pro evropský celek se jedná o obrovský úspěch, tým totiž od příchodu karrigana nezažil žádný výrazný úspěch a před startem turnaje byl dokonce mimo světovou třicítku.

IEM Cologne Play-off
     Evropa G22      
            
    Sobota 16:00   Evropa G20   
  CIS Virtus.pro1         
 Pátek 16:00   Dánsko Astralis1      
  Dánsko Astralis2         
       Neděle 16:00   Rusko Natus Vincere 
            
     Rusko Natus Vincere2      
            
    Sobota 19:15   Rusko Natus Vincere3   
  Rusko Gambit1         
 Pátek 19:15   Evropa FaZe0      
  Evropa FaZe2         

Turnaj je naopak rozhodně zklamáním pro Vitality, kteří se stali jediným týmem z loňské velké trojice, jež se do play-off neprobojoval. Podobně je na tom i FURIA a spokojení nebudou ani Ninjové, kteří s devicem v sestavě očekávali mnohem více, než jen 9. příčku.

Více se chtěli předvést i mousesports, jejichž 13. místo omlouvá alespoň těžký los, kdy narazili na Gambit a Liquid a oběma celkům dokázali vzít alespoň jednu mapu. A podobné zklamání je bezesporu i na straně Spirit a Complexity, kteří se taktéž se skupinami rozloučili bez jediného vítězství.

Největším vítězem však v výsledku je celý CIS region, který je komunitou nazýván jako onlinerský region. Hned tři týmy v play-off však ale jasně naznačují, že je toto označení nepravdivé.

IEM Cologne pokračuje v pátek, kdy se odehraje dvojice čtvrtfinálových utkání. V sobotu nás čekají semifinále, na něž naváže nedělní grandfinále ve velkolepém formátu. Kompletní výsledky, statistiky, ale i přehled nadcházejících zápasů naleznete v našem Zápasovníku.

Štítky: IEM Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.