Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou stále neporažení! Třetí zářez při cestě na Major zaznamenali proti Endpoint

1. 10. 2021 | 21:10 Counter-Strike 2 Reportáž
IEM Fall je pro nás zatím naprostou parádou! SINNERS Esports ve skupině B posledního kvalifikačního turnaje na Major porazili jak Complexity, tak i světovou šestku, Heroic. Pokud na dnes navážou i proti Endpoint, postup do play-off bude na spadnutí! Sledovat je ale potřeba také dva slovenské zástupce, kteří se nachází společně ve skupině A.
neofrag
neofrag
Zdroj: SINNERS Esports

Update po zápasech: Hrací den bohužel začal nešťastně pro FunPlus Phoenix, kteří nenavázali na včerejší výhru a dali naději BIG na možnou záchranu postupové cesty. Mousesports oproti tomu švédskou AURU přehráli a mají druhou výhru v tabulce. Skupinu však opět zamotali Copenhagen Flames, kteří porazili G2 Esports.

Všechny oči se ale zaměřovaly na druhou rotaci zápasů dnešního dne. SINNERS tentokrát vyzvali Endpoint, a musíme uznat, že to tentokrát byla velká jízda. Povedený úvod po prohraném pistolkovém vedení znamenal na mapě Ancient vedení 7:1 a posléze také 11:3. Endpoint však ve druhé polovině oplatili SINNERS jejich hru stejnou mincí, T strana byla tentokrát dominantnější. Jakmile se ale individuality rozstřílely, tak nebylo cesty. Každý jeden hříšník měl svůj moment, který byl klíčový, nejvíce ze všeho ale vyčnívaly oskarovy čtyři killy při průchodu soupeře midem. Konečné zúčtování zní 16:9 a SINNERS jsou spolu s Astralis jedinými neporaženými týmy skupiny. Jedna povinnost je splněna, ta další čeká na hříšníky zítra, kdy vyzvou tým Movistar Riders.

 Skupina A:
1. Dánsko Copenhagen Flames3-051-42+99b.
2. Evropa G2 Esports2-148-28+206b.
3. Evropa mousesports2-144-36+86b.
4. Německo BIG1-234-39-53b.
5. Německo FunPlus Phoenix1-235-44-93b.
6. Švédsko AURA0-325-48-230b.
Skupina B:
1. Dánsko Astralis3-048-34+149b.
2. Česká republika SINNERS3-048-34+149b.
3. Evropa Complexity1-129-23+63b.
4. Dánsko Heroic1-242-4203b.
5. Španělsko Movistar Riders0-223-32-90b.
6. Evropa Endpoint0-323-48-250b
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Třetí hrací den Intel Extreme Masters Fall je tady. V posledním kvalifikačním turnaji na Major nás samozřejmě nejvíce zajímají SINNERS ze skupiny B, kteří zatím hrají fantasticky. Po nesmírně cenných skalpech Complexity, a dokonce i světové šestky Heroic, okupují spolu s Astralis první pozici a postupové šance jsou najednou obrovské. Stačí dnes porazit Endpoint a v zítřejším mači i Movistar Riders, tedy dva největší outsidery skupiny, a play-off už by klepalo na dveře. Aktuálně se stále nedá říct, jaké umístění potřebují SINNERS na turnaji, kde píší českou historii – za vysněným snem, tedy účastí na PGL Majoru, jdou však parádně naproti.

V dnešním duelu proti Endpoint by od 20:15 mělo všechno hrát ve prospěch hříšníků. Thomas "Thomas" Utting a spol. v prvním klání nestačili na Astralis 7:16 a ve stejném poměru padli i s Complexity. Na jednoznačných výsledcích hraje největší roli fakt, že dvacátý devátý nejlepší tým světa hraje bez Mohammada "BOROS" Malhase, kterého kvůli problémům s vízy narychlo vyměnil stand-in Sabit "mirbit" Çoktaşar, což se ve hře značně projevuje. SINNERS si tak v zápase budou muset dávat pozor hlavně na sebe. Ano, zní to divně, avšak nesmí nic podcenit, hrát zodpovědně jako včera a třeba nepropadnout postupovým myšlenkám na play-off.

Na turnaji máme ještě STYKA a frozena. Oba zástupci domácí scény hrají ve skupině A, která je prošpikována velmi zajímavými celky z popředí RMR žebříčku. Ve včerejším mači se mezi sebou Slováci dokonce střetli, FunPlus Phoenix i přes 22 přesných zásahů frozena nakonec brali překvapivou výhru 16:12, která je po prohře s Copenhagen Flames zase vrací do hry. Psychiku si mohou ještě více vylepšit už dnes, kdy půjdou na BIG. Myšáci se naopak s totožným skórem 1:1 postaví švédským outsiderům AURA.

Tak jako tradičně, i dnes budeme samozřejmě živě vysílat na našem Twitch kanále, kde se můžete od 19:15 těšit na zápas FunPlus Phoenix, po kterém ihned naladíme SINNERS proti Endpoint. Banán si dneska musí šetřit hlasivky, ale Joshua společně s huhym jsou taktéž připraveni rozjet velkou show!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.