Přejít k hlavnímu obsahu

The International bude nejspíše zrušen, Battle Pass odložen

1. 5. 2020 | 12:35 Dota 2
Valve oznámili, že The International se nejspíše zruší, respektive odsune na další rok. Battle Passu se sice dočkáme, ale až o pár týdnů později, než jsme zvyklí.
The International
The International

Tuto velmi smutnou zprávu jsme všichni asi čekali, stejně každého zasáhla. Letos by se turnaj konal poprvé v Evropě po dlouhých devíti letech, nemálo českých a slovenských fanoušků se chystalo podívat na tuto esportovou slavnost osobně. Do švédského hlavního města Stockholmu jsme na hlavní část turnaje plánovali velkou výpravu, abychom vám přinesli nejčerstvější informace a rozhovory se samotnými hráči a dalšími osobnostmi Dota 2 scény.

The International se měl konat v srpnu, od 18. do 23. Švédsko má sice jedny z nejmírnějších opatření proti šíření koronaviru, ale i tak je téměř nemožné tam takto velkou akci uspořádat. Vývojáři však nehází flintu do žita, ale přiznávají, že najít místo, kde by byla akce takových rozměrů povolená úřady a zároveň by se tam mohlo bez problémů cestovat, je téměř nemožné. Proto se desátého ročníku turnaje, který dotáhl esport až tam, kde je dnes, dočkáme s největší pravděpodobností až příští rok.

Rovněž pracují na změnách v DPC sezóně, aby na podzim mohly proběhnout bez jakýchkoli obtíží. Jako obvykle, 25 % z prize poolu dalšího turnaje The International půjde z kapes fanoušků při pořízení Battle Passu nebo úrovní do něj. Zda bude i příští rok vydán Battle Pass a odměny vybrané pro hráče se budou sčítat není jasné, stalo se z toho jedno z hlavních témat diskusí a spekulací.

Zdroj: dota2.com